loading
views

Randstad Q1 2014: omzet +4%

Randstad zag haar omzet met 4% groeien in het eerste kwartaal van dit jaar, terwijl de nettowinst steeg met 34%.

De omzet steeg naar € 3.970 miljoen, terwijl de omzet €3,832.0 miljoen bedroeg in dezelfde periode vorig jaar. Per werkdag groeide de omzet van Randstad gemiddeld met 3,6%.
De nettowinst steeg naar €55 miljoen. In het eerste kwartaal vorig jaar was de nettowinst nog €30 miljoen.

> Zie het volledige persbericht met de resultaten
 
Randstad dankt de winstgevendheid mede aan strikte kostenbeheersing. De EBITA steeg met 34%, EBITA-marge is gestegen van 2,4% naar 3,1%.

CEO Jacques van den Broek
Jacques van den Broek, CEO van Randstad: “In 2013 was al een geleidelijk herstel merkbaar en dat heeft zich doorgezet in Q1. In Noord-Amerika keerde de groei terug in maart. We zagen de groei ook gestaag doorzetten in de meeste van onze Europese markten. We zijn ervan overtuigd dat het geleidelijke herstel aanhoudt. Vanwege de marktomstandigheden hebben we in het afgelopen jaar intern onze focus gelegd op strikte kostenbeheersing. Onze medewerkers zijn daar uitstekend in geslaagd. Nu richten we onze aandacht op gerichte activiteiten voor winstgevende autonome groei. Het continu leveren van kwalitatief hoogstaande dienstverlening aan onze klanten voert ons naar nieuwe prestaties en winstgevende groei in de toekomst.”

Bron: Randstad, 30 april 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek