loading
views
1 reacties
Ellen van Hierden

Levend Monopoly – terug naar af?

Ellen van Hierden, gedreven, sportief, ondernemend, gek op innovaties, redelijk technisch, onderzoekend en creatief. Altijd op zoek naar het beste in mensen en het ontwikkelen van hun kwaliteiten. Glas is altijd half vol en het liefste vol. Positief kritisch, dol op killerheels en trends. Sinds 15 jaar eigenaar van Trecens training en advies en sinds een jaar de trotse directeur van ARTRA Arbeidsmarkttrainingen. 12 mensen in vaste dienst en 40 freelancers. Motto: geen zee te hoog en geen uitdaging te gek! X

Monopoly – Terug naar af – Maar dan niet via Start – U ontvangt geen bonus

Bekend spel, toch?
Waar gaat het om? Zorg dat je in een zo kort mogelijke tijd het spel gaat domineren. Verdien zoveel mogelijk geld, koop straten, huizen en hotels en rook iedereen uit. Af en toe kan je jezelf nog even rust geven in de gevangenis, maar dat duurt ook maar drie beurten.

Dagelijks bevinden wij ons in een levend Monopoly. Binnen de flexbranche gaat het dan niet om straten en huizen, maar wel om mensen. Volgens mij nog steeds ons kostbaarste kapitaal. En hoe gaan we hiermee om? Maken we winst? Zijn we in staat om onze successen te verzilveren?

Dankzij onze politicus de heer Wilders staan we er weer eens gekleurd op. Hij heeft Nederland nèt voor de Nucleaire Top weer negatief op de kaart gezet.

Waar wij binnen de flexbranche ons stinkende best doen om alle vormen van discriminatie waar mogelijk uit te roeien, weet hij altijd wel weer ergens het vuur op te stoken.

Mijn antwoord is: wie kan, als hij zichzelf nu eens goed in de spiegel bekijkt, in Nederland beweren dat hij 100% Nederlander is?
Ik niet.

We zijn terug bij af. Zonder bonus en ook zonder uitzicht op een beter resultaat. Jammer.
Met kortzichtige uitspraken creëren we angst en repressie.

In Monopoly gaat het om het behalen van winst en groei. Volgens mij is dat wat wij nastreven. Terugkijkend in onze geschiedenis hebben wij de grootste bloei doorgemaakt tijdens de Gouden Eeuw. Opmerkelijk is dat toen de balans tussen autochtonen en allochtonen op hetzelfde niveau was als in 2014. I rest my case.

Ellen van Hierden

> Workshops non-discriminatie in de flexbranche

Reacties op dit artikel

  • Auteur: DW Datum:

    Je kan gekke Geert beter negeren. Nederlanders die zo hard mogelijk schreeuwen om te laten zien hoe correct ze zijn, doen het eerder voor zichzelf dan de benadeelde minderheden (die overigens zelf PVV stemmen zodat die andere minderheden, Oost-Europeanen, niet dezelfde kansen als zij krijgen).
    Naar aanleiding hiervan een bijzonder matige column schrijven met als enige duidelijke boodschap; ik bied non-discriminatie workshops aan lijkt me in ieder geval niet het antwoord.

Reageren:

*

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek