loading
views

Stakingsmelding: Schoonmaak

Stakingsmelding: Schoonmaak


Donderdag 13 maart vindt er een landelijke stakingsactie plaats onder schoonmakers als de werkgevers weigeren iets te doen aan de armoede en het straffen van zieke schoonmakers.

Dit meldt het FNV. Als de werkgevers niet voor middernacht met een aantal belangrijke agendapunten komen gaat de actiedag door. Voor de stakingsdag zijn nu al 1000 aanmeldingen volgens FNV.

Straffen van zieken
In 2012 werd al 16 weken gestaakt voor een betere behandeling van zieke schoonmakers, want schoonmakers worden bij de eerste twee ziektedagen niet doorbetaald. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het straffen van zieken niet helpt. Toch blijven schoonmaakbazen hiermee doorgaan.

Onbegrip bij OSB
In het FD geeft ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) een reactie. OSB handelaar Hans Simons: “Na maanden van zeer constructief en succesvol overleg met concrete stappen doet de FNV alsof er niets is bereikt. Onbegrijpelijk. Er liggen initiatieven voor banen, verbreding van werkgelegenheid, professionalisering van het vak, pensioen en verzuimbestrijding.”

Bron: FNV Bondgenoten, 12 maart 2014De Telegraaf, 12 maart 2014 


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Meer over de Waadi

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek