loading
views

Bas van de Haterd: Gamification vs Gaming

Bas van de Haterd: Gamification vs Gaming

Steeds vaker worden elementen uit de wereld van gaming gebruikt in recruitment.

Op Rectec.nl legt Bas van de Haterd uit wat het verschil is tussen Gaming en Gamification. Hoe wordt het toegepast in recruitment?

“Zowel gaming als gamification hebben een potentiële invloed op recruitment, Wel is er een duidelijk verschil. Gaming is spelletjes spelen. Gamification is het toepassen van speltechnieken in andere applicaties.”

Gaming in recruitment
Gaming in recruitment is bijvoorbeeld het doen van testen via spellen. Als je een spel goed ontwikkelt, kan je daar heel veel data uit halen over een persoon. ConnectedCubed kan bijvoorbeeld persoonlijkheidsprofielen opstellen.

Games voor recruitment activiteiten
Ook zijn er veel partijen die games inzetten voor uiteenlopende recruitment activiteiten. Zo kun je mensen goed trainen via games (denk aan training van NS machinisten in simulators, maar ook aan fraude detectie bij auditors).

Gamification van recruitment
Gamification zien we terug in de manier waarop mensen online kunnen solliciteren. Dat wordt steeds gebruiksvriendelijker en veel van deze technieken komen uit de ‘game wereld’. Het award winning referral programma van Accenture bijvoorbeeld had veel gamification elementen. En – een open deur, maar toch – het hele ranken en raten is afkomstig uit de gaming wereld.”

Lees meer op rectec.nl.

Bron: Bas van de Haterd, RecTec, 28 februari 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek