loading
views

Stakingsmelding: Xerox

Stakingsmelding: Xerox

Morgen staken werknemers van Xerox twee uur lang  om 3 procent meer loon af te dwingen en een verbetering van de positie van uitzendkrachten.

De CAO-onderhandelingen liepen gister stuk op het grote verschil tussen het bod van Xerox en de wensen van de bonden, zegt Ger Klinkenberg, bestuurder van FNV Bondgenoten, “Xerox wil dat mensen twee vakantiedagen inleveren en stelt daar een loonbod van 1,25 procent over twee jaar tegenover. FNV wil 3 procent meer loon en een verbetering van de positie van uitzendkrachten. Van de 850 werknemers werken er zo’n 350 op basis van een tijdelijk contract.

Later deze week staat nog een staking van 8 uur gepland, zegt Klinkenberg. “Mocht dat niet helpen, gaan wij verder met een 24-uursstaking.

Bron: BNR, 25 februari 2014

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek