loading
views

Finale FlexInnovatieFonds 2014 – top event!

Finale FlexInnovatieFonds 2014 – top event!

De finale van het FlexInnovatieFonds 2014 was een top event.

Daar zijn de deelnemers, finalisten en juryleden het over eens.

De presentatie was in handen van trendwatcher Samir ter Lüün, die het publiek wist te boeien met interactie.
Hij nodigde het publiek uit om zich open te stellen voor nieuwe visies onder het motto:

“Killing good ideas can harm your future…”

Vicancy winnaar FlexInnovatieFonds 2014, foto: links Pieter Moorman, foto rechts Loet Rammelsberg, foto midden: Vincent Karremans Magnet-me

Winnaar Vicancy
Het event werd gewonnen door Vicancy – vacature animaties.
> Lees het interview met Vicancy

Na de presentatie van de plannen mocht het publiek alvast hun favoriete finalist kiezen. Ook van het publiek kreeg Vicancy de meeste steun.

YOPS en Sciomino winnen tweede plaats
Op de gedeelde tweede plaats kwamen YOPS (geautomatiseerde employment screening) en Sciomino (marketplace of skills)
> Lees het interview met YOPS | Your Online Profile Safe
> Lees het interview met Sciomino

De jury kwam tot het besluit dat er deze keer geen tweede en derde podiumplaats was. De tweede plaats werd gedeeld, waardoor de geldprijzen werden aangepast. YOPS en Sciomino ontvangen allebei 19.000 euro, omdat de jury hen kwalitatief aan elkaar gelijk achtte.

Stoomhal finale FlexInnovatieFonds

IT Payroll, Vacaturebeurs en MeShort
Er was begrijpelijk grote teleurstelling bij de drie verliezend finalisten: IT Payroll, Vacaturebeurs en MeShort.
Juryvoorzitter Ed van Viegen sprak ze toe: “Jullie plannen zijn zeer levensvatbaar. Ze worden alleen als iets minder innovatief ervaren. De jury is ervan overtuigd dat jullie er wel komen. Dus ga vooral door op de ingeslagen weg.”

Het event vond plaats in De Stoomhal te Wormer. De juryleden hadden ieder een finalist gecoacht voor de pitch. Alle zes finalisten presenteerden hun plannen met verve en veel originaliteit.

Interview met Magnet.me winnaar vorig jaar
Onderdeel van het programma was ook een interview met Vincent Karremans, Magnet.me, die vertelde wat de geldprijs en de sponsor-ondersteuning voor hen heeft betekend.
“Behalve heel veel media aandacht en een mooi bedrag in geld, kreeg Magnet.me prachtige diensten waardoor wij in een jaar tijd zijn gegroeid van 6 naar 16 medewerkers.”

Netwerken en interactie
Het publiek kon na de presentaties terecht bij informatie over de sponsoren van het FlexInnovatieFonds tijdens een steaming working dinner en kreeg veel gelegenheid tot netwerken.

Jury vragenvuur voor top 3 finalisten FIF 2014

Exta verrassing
Twee sponsoren, fotograaf Hans Hiltermann en FlexKnowledge, verrasten enkele mensen uit het publiek met een cadeau. Onder het publiek werd een exclusieve portretfoto verloot, die werd gewonnen door Jeroen Bijnagte (Vacaturebeurs). Angelina Blom (Harver, e-talent flexpool) kreeg een tegoedbon voor een dagdeel gratis consultancy van FlexKnowledge vanwege de kwaliteit van haar pitch bij het steaming working dinner.

Terugblik van de jury
Ed van Viegen, directeur PSC platform, mailde in een terugblik naar de jury: “Het was weer fijn om te zien hoe goed de onderlinge samenwerking verliep. En hoe we tot goede keuzes zijn gekomen.”

Jurriën Koops, directeur ABU: “Het was plezierig en leerzaam om te doen. Heb met veel kandidaten nagesproken. Er was best veel teleurstelling bij de niet-winnaars. Dat is een goed teken. Goed georganiseerd.”

Roel Keizer, directeur CTB Flex: “Het was wederom een gaaf event, organisatie en invulling absoluut beter t.o.v. vorig jaar, het event groeit dus. Dat geldt ook voor de plannen en presentaties! Praten over innovatieve plannen geeft gewoon bizar veel energie.”

FIF winnaars 2014, top 3

Corneel Braber, ABN AMRO: “Het was wederom heel leerzaam en leuk om stand-in (van Han Mesters) te zijn. Mooie plannen en presentaties dit jaar. Ik vind het erg interessant om te zien hoe elke ronde je mening nog kan beïnvloeden. Dit laat ook het belang van een goede en duidelijke pitch zien!”

Annemarie Muntz, directeur Public Affairs Randstad Holding: “Wat vooral duidelijk werd, is dat – al na 1x! – de prijs wordt gezien als iets belangrijks en begeerlijks. Door de samenstelling en werkwijze halen we het beste in elkaar, en daarmee de beste kandidaat, naar boven! Goed te zien dat het lezen van de plannen absoluut niet voldoende is voor een goede oordeelsvorming.”

Nardo Lambregts, directeur, co-owner FSGroep: “Ik vond het ook top, inderdaad nog beter dan het jaar ervoor. De lat is weer veel hoger gelegd.”
Finale FlexInnovatieFonds 2014 uitreiking prijzen
Hein Pouw, ondernemer: “Er is een mooi en strak event neergezet. Goede spreekstalmeester ook. Mede juryleden, bedankt voor het lachen en jullie scherpte. En ondanks teleurstelling bij afvallers, proefde ik ook ‘wacht maar, ik bewijs het tegendeel wel’. Dat is mooie spirit!”

Alle foto’s zien
> Bekijk alle foto’s van het event op Facebook/FlexInnovatieFonds

Impressie via tweets FlexInnovatieFonds 2014

Binnenkort meer interviews met finalisten op FlexNieuws.nl. Volg ons via twitter.com/flexnieuws

Verslag: Hinke Wever

 

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek