loading
views

ING: ‘een derde werknemers bereid tot loonoffer’

ING: ‘een derde werknemers bereid tot loonoffer’

Een derde van de werknemers is bereid een deel van zijn loon in te leveren in ruil voor baanbehoud.

De economische groei trekt aan, maar toch is een derde (32%) van de respondenten met een baan bang die te verliezen. Eveneens een derde is bereid tot een loonoffer voor behoud van hun baan. Over hun eigen baankansen zijn werknemers vooralsnog niet te spreken, zo blijkt uit een enquête van ING onder gemiddeld 61.100 respondenten per dag.

Een derde bang voor baanverlies
Als de economische groei te lang hapert kunnen veel bedrijven dat niet opvangen zonder een verlies aan arbeidsplaatsen. Vaak worden eerst tijdelijke contracten minder snel of niet verlengd en vacatures niet of nauwelijks vervuld. Uiteindelijk komen ook de vaste contracten aan de beurt. Een derde (32%) van de respondenten met een baan geeft aan bang te zijn deze te verliezen.

Een derde bereid tot loonoffer
Werk is voor veel mensen erg belangrijk. Zo belangrijk dat een aanzienlijke groep werknemers (32%) er – als het erop aan komt – wel bereid zou zijn loon in te leveren voor behoud van hun baan. Een op de zeven (17%) zegt minder dan 5% in te willen leveren, een op de negen 5-10% en een groep van 5% is zelfs bereid tot een loonoffer van meer dan 10% om daarmee hun baan veilig te stellen. Al met al, ziet twee derde van de werknemers geen reden om loon in te leveren.

Bron: ING.nl, 20 februari 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek