loading
views

Detaned wint prijs Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Detaned wint prijs Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Detaned ondersteunt nu al drie jaar lang maandelijks met haar eigen foundation een goed doel met een gift in natura.

De landelijke detacheerder van ZZP’ers in de bouw en de techniek werd daarvoor onlangs onderscheiden.

Ondernemer Menno Kloostra (37) kreeg ten overstaande van honderd belangstellenden uit handen van de Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu de Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Prijs 2014 Zuid-Holland, een initiatief van Yes We Care. “Na een jaar eerder genomineerd te zijn geweest, was dit een erg leuke verrassing voor ons. Het is een erkenning dat we op de goede weg zijn met onze inzet om medemensen een hart onder de riem te steken.” Detaned ondersteunt nu al drie jaar lang talloze goede doelen met de inzet van medewerkers, middelen, materialen en diensten. “We willen feitelijk een gat vullen dat ontstaat bij een goed doel.” Of het nu gaat om het koken voor ouderen met Kerst tot aan het leveren van bedden aan een hospice.

‘Recht uit het hart’
De doelen kloppen zelf bij Detaned aan of worden aangedragen door één of meerdere van de tweehonderd medewerkers van het bedrijf. De zeskoppige jury van de verkiezing – met daarin de eerder genoemde Baljeu en John Brands, VP & Country Director van Coca-Cola Enterprises – roemde het initiatief vanwege de betrokkenheid. “Recht uit het hart”, oordeelde de jury.

Vanuit de Detaned Foundation werken medewerkers aan projecten voor ouderen, kinderen met een handicap of bij buurthuizen.
Kloostra: “We voorzien hen van hulpmateriaal om goed te kunnen functioneren.” Kloostra initieert en draagt de projecten uit, daarbij geholpen door de ambassadeurs Alex Pastoor (voetbalcoach), Daan Bovenberg (profvoetballer) en Mark van Eeuwen (acteur). De Maatschappelijk Betrokken Ondernemen prijs Zuid-Holland is een initiatief van Yes We Care, een platform waar non-profit organisaties die zich inzetten op maatschappelijk vlak, zich voor kunnen stellen aan bedrijven en particulieren.

Bron: Detaned, 5 februari 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek