loading
views

Randstad wijzigt top

Randstad wijzigt top

Ben Noteboom zal op 28 februari 2014 terugtreden uit de Raad van Bestuur van Randstad Holding. Vanaf die datum volgt Jacques van den Broek hem op als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur.

Chris Heutink wordt voorgedragen als lid van de Raad van Bestuur.

Ben Noteboom
Ben Noteboom (55) trad in dienst bij Randstad in 1993. Hij vervulde meerdere senior management functies bij Randstad en begon bij Inhouse Services voordat hij in 2001 toetrad tot de Raad van Bestuur. zie de bio van Ben Noteboom 2013
Hij werd benoemd tot interim-CEO in september 2002, voordat hij werd benoemd tot CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur in maart 2003. Onder zijn leiding groeide de omzet van € 5000.000.000 tot € 17 miljard, terwijl de winstgevendheid steeg van € 100.000.000 naar € 578.000.000. Randstad werd de op een na grootste HR-dienstverlener wereldwijd.

Hij leidde de uitbreiding van Randstad in Noord-Amerika, Frankrijk, Japan, opkomende markten en professionals door autonome groei en een reeks overnames, zoals Vedior, SFN Group en FujiStaff. Randstad gaat nu een nieuwe fase van groei met een sterke financiële positie, die een goede gelegenheid om zorgvuldig beheer van de overgang naar een nieuwe CEO heeft.
Het feit dat Jacques van den Broek al lid van de Raad van Bestuur is sinds 2004, maakt een soepele en ordelijke overdracht van taken mogelijk vanaf 1 januari 2014, zo meldt Randstad.

Fritz Fröhlich, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Ben heeft een uitstekend trackrecord binnen Randstad. We zijn hem dankbaar voor zijn voorbeeldige prestaties in zeer uitdagende tijden. Hij verlaat Randstad in zowel operationeel en financiel uitstekende vorm achter. Ik wil Ben bedanken voor zijn inzet en toewijding aan het bedrijf en wens hem het allerbeste in zijn verdere loopbaan.”

zie de bio Jacques van den Broek 2013

Jacques van den Broek
Na zijn studie rechten begon Jacques van den Broek (53) bij Randstad in 1988 als vestigingsmanager, waarna hij regiodirecteur werd in Nederland en vervolgens Marketing Director Europe. In 2002 verhuisde hij naar Capac Inhouse Services als Managing Director, ook werd hij verantwoordelijk voor Randstad in Denemarken en Zwitserland. Jacques van den Broek is toegetreden tot de Raad van Bestuur in 2004, en is momenteel verantwoordelijk voor het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten, België & Luxemburg, Duitsland, Italië, Zwitserland, Yacht en Global Client Solutions. De benoeming tot CEO zal zijn voor 4 jaar.

Fritz Fröhlich: “Jacques’ trackrecord binnen Randstad en als lid van de Raad van Bestuur is indrukwekkend. hij heeft gewerkt aan de verbetering van de prestaties van Randstad sinds 2004 en leidde de groei van onze Global Client Solutions aanbod. Hij beheert diverse integraties van units, zoals Vedior France. We wensen Jacques alle goeds in de voorbereiding op zijn nieuwe functie en kijken ernaar uit om voort te bouwen op het stevige fundament.”

zie de bio van Chris Heutink 2013

Chris Heutink
De Raad van Commissarissen draagt ​​ook Chris Heutink (leeftijd 51, ​​Nederlandse nationaliteit) als lid van de Raad van Bestuur voor een initiële duur van 4 jaar. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders tijdens de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 3 april 2014. Chris Heutink bij Randstad als consultant in Nederland in 1990, gevolgd door diverse managementfuncties tot 2004. Hij verhuisde vervolgens naar Warschau, waar hij de functie van algemeen directeur Randstad Polen. Chris leidde de integratie van Jobnet en Intersource / Tempservice in Randstad Polen als grootste leverancier van HR-diensten in Polen. Na de verhuizing terug naar Nederland in 2007, werd hij directeur Operations en werd in 2009 benoemd tot algemeen directeur van Randstad in Nederland. Sinds 2012 is Chris Heutink lid van de Raad van Advies.

Ben Noteboom: “Het is een eer om een bedrijf te leiden met zulke sterke kernwaarden, met zulke toegewijde mensen, waarmee we Randstad tot een wereldleider hebben gemaakt in ons vakgebied. Ik ben trots dat we de leiding van Randstad in uitstekende conditie kunnen overhandigen aan Jacques, in wie ik het volste vertrouwen heb. Ook wil ik Chris feliciteren met zijn benoeming als lid van onze Raad van Bestuur. Het team is sterk en alle ingrediënten zijn aanwezig om Randstad nog sterker uit te bouwen in de toekomst.”

Bron: Randstad Holding, 31 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek