loading
views

Brunel: meerderheid werknemers wil niet flexibel werken

Brunel: meerderheid werknemers wil niet flexibel werken

Ongeveer twee derde van de werknemers in Nederland vindt werken op flexibele basis niet altijd aantrekkelijk. Ongeveer een derde vindt het juist (zeer) aantrekkelijk.

Dat blijkt uit onderzoek van detacheerder Brunel onder 1140 werknemers. De belangrijkste reden dat medewerkers flexibel werken niet echt aantrekkelijk vinden, is dat ze denken weinig aan de organisatie te kunnen toevoegen als ze er tijdelijk zitten.

> Brunel Rapportage Arbeidsmarktperspectief flexibel werken

Ruim de helft (65 procent) van de werknemers die flexibel werken wel aantrekkelijk vinden, noemt het feit dat de variatie in het werk als groot voordeel, gevolgd door de variatie op het werk en de ontwikkelingsmogelijkheden die flexibel werken biedt.

Brunel_onderzoek_flexwerk

Werknemers die graag flexibel werken doen dat voor c.v.-building
Een belangrijke reden om juist niet flexibel te werken is de onzekerheid over inkomsten. Daarnaast noemt een op de vijf het lastig om zich steeds weer te moeten aanpassen aan een nieuwe cultuur. Een paar procent geeft zelfs toe het eng te vinden om telkens weer in een nieuwe omgeving te werken. “Je ziet eigenlijk dat er twee soorten mensen zijn, de eerste groep hecht erg aan voorspelbaarheid en vastigheid. Daar past flexibel werken minder bij”, zegt Jeroen Ekkel, directeur van Brunel. “De tweede groep houdt juist van afwisseling en onvoorspelbare situaties. Voor hen is flexibel werken bij uitstek geschikt.”

Ontwikkeling belangrijkste motivatie voor flexwerk
Werknemers die flexibel werken wel zien zitten, noemen zelf vooral het opdoen van verschillende ervaringen, ontwikkelingsmogelijkheden en variatie in het werk als aantrekkelijke factoren, maar c.v. building blijkt een belangrijke ‘verborgen’ factor. Men noemt het zelf niet het vaakst, maar deze factor maakt een verschil of een werknemer daadwerkelijk gaat werken op flexibele basis of niet. Ekkel: “De crisis maakt flexibel werken aantrekkelijk. Juist de factoren die flexibel werken aantrekkelijk maken, bijvoorbeeld c.v.-building, geven werknemers in deze tijden een voorsprong op de arbeidsmarkt.”

Brunel is gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Legal, Finance, Marketing & Communicatie en alle disciplines in de olie- en gasindustrie.

Bron: Brunel, 25 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek