loading
views

Top 3 genomineerden STOOF Leerwerkprijs 2013 bekend

Top 3 genomineerden STOOF Leerwerkprijs 2013 bekend

Bikeflex (dochter van technisch detacheerder Maintec), DIT Bouw en Techniek en Manpower zijn de laatste overgebleven organisaties van de 13 genomineerden voor de STOOF Leerwerkprijs 2013.

Eén van deze drie zal zich op 22 november aanstaande winnaar van de STOOF Leerwerkprijs 2013 mogen noemen.

STOOF (Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche) is het opleidingsfonds voor de uitzendbranche en reikt tweejaarlijks de Leerwerkprijs uit aan de uitzendvestiging die de hoogste waardering krijgt voor haar opleidingsinspanningen voor flexkrachten.

In 2011 is deze prijs voor het eerst toegekend en bestaat uit een wisseltrofee en een geldprijs van € 2.500. Toen is de prijs gewonnen door technisch detacheerder SWA Weet van werken.
Dit jaar waren er 13 organisaties genomineerd. Stuk voor stuk mooie concepten. Ten opzichte van 2 jaar geleden was het niveau van alle genomineerden hoog. De organisaties zijn beoordeeld op o.a. innovatie, verankering van opleiden binnen de organisatie, staat de flexkracht centraal, speelt vakmanschap een rol, is het onderscheidend en is het een goed voorbeeld voor de branche?
Opleiden voor flexkrachten is altijd een samenspel tussen de uitzendwerkgever, de opdrachtgever, de flexkracht en de opleider. Omdat een uitzendwerkgever geen erkend leerbedrijf kan zijn voor het grote scala aan opleidingen dat ze aanbiedt aan haar flexkrachten heeft STOOF in 2011 het initiatief genomen om naast Best Erkend Leerbedrijf (initiatief van alle Kenniscentra) een eigen brancheprijs toe te kennen.

Naast kort cyclische opleidingen realiseren uitzendwerkgevers gezamenlijk zo’n 12.000 mbo-leerwerkbanen. Dat verdient in de ogen van STOOF positieve aandacht en erkenning.
Tijdens het jaarlijkse STOOF congres op 22 november op Landgoed Zonheuvel in Doorn zal de winnaar bekend worden gemaakt. Het STOOF congres draagt de titel Creatief opleiden, hoe doe je dat? Het congres staat geheel in het teken van best practices waar de branche lering uit kan trekken. Meer informatie over het congres is te vinden op www.stoof-online.nl.

Bron: STOOF, 22 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek