loading
views

PvdA wil verdere inperking concurrentiebeding

In een interview met BNR heeft PvdA-Kamerlid John Kerstens laten weten dat hij het hanteren van een concurrentiebeding achterhaald vindt.

In een concurrentiebeding legt een werkgever beperkingen op aan een werknemer omtrent toekomstig werk bij een concurrent.

“Het concurrentiebeding dateert van 1907. Toen kon je baas bij wijze van spreken ook nog bepalen welke krant je las, met wie je trouwde en naar welke kerk je ging. In deze tijd, een heel andere tijd, vind ik dat we serieus moeten nadenken over het concurrentiebeding”, zegt John Kerstens.

Sociaal Akkoord
In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat het concurrentiebeding in tijdelijke contracten verboden wordt. Zoals het er nu uitziet, gaat deze bepaling halverwege 2014 in.

Wat Kerstens betreft mag het concurrentiebeding nog wel verder worden ingeperkt.”In sommige landen mag het wel, maar ben je als werkgever verplicht een vergoeding te betalen aan de werknemer die toch in zijn vrijheid wordt beknot. Ik wil er wel serieus naar kijken, samen met andere partijen.”

Bron: BNR, 14 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek