loading
views

Samenwerking USG People en Stichting Lezen & Schrijven om geletterdheid te verbeteren

Samenwerking USG People en Stichting Lezen & Schrijven om geletterdheid te verbeteren

Vandaag ondertekenden USG People en Stichting Lezen & Schrijven een samenwerkingsovereenkomst voor het verhogen van geletterdheid.
Deze samenwerking heeft als doel de duurzame inzetbaarheid van laaggeletterden in Nederland te vergroten.

Vergroten duurzame inzetbaarheid laaggeletterden
Van de Nederlanders ouder dan 16 jaar is ongeveer tien procent laaggeletterd; zij hebben moeite met lezen en schrijven. Hierdoor hebben ze ook minder kansen op de arbeidsmarkt. De intercedenten van de werkmaatschappijen van USG People treffen geregeld laaggeletterde kandidaten bij intakegesprekken. USG People hoopt op een actieve wijze de laaggeletterdheid te signaleren en aan te pakken en op deze manier deze mensen beter aan werk te helpen en te houden.

Intercedenten fungeren als taaltrainer
Kandidaten die laaggeletterd blijken, worden door intercedenten van USG People in contact gebracht met een taaltrainer, die deze persoon vervolgens helpt om het lees- en schrijfniveau te verhogen. Naast het signaleren van laaggeletterden en het toegankelijk maken van een taaltraining  worden de eigen medewerkers van USG People aangemoedigd om zich aan te melden als taaltrainer. Deze medewerkers worden door Stichting Lezen & Schrijven getraind en kunnen vervolgens laaggeletterden helpen om hun taalniveau te verbeteren.

Bron: USG People, 10 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek