loading
views

Staking: Grolsch werkonderbrekingCirca 150 productiemedewerkers van bierbrouwer Grolsch hebben woensdag het werk voor twee uur neergelegd. Als gevolg hiervan kwam vrijwel de gehele productie in Enschede stil te liggen.

Niet eerder in de 400-jarige geschiedenis van de Twentse brouwer leidde een arbeidsconflict tot een staking.

De Vries, FNV Bondgenoten: “De actie van vandaag was in feite heel Grolsch-vriendelijk en dat hebben we ook bewust gedaan. We hebben alles keurig en ver van te voren aangekondigd. Dat kan ook anders. We hopen dat Grolsch het signaal van vandaag oppikt. Wij zitten niet te wachten op een verharding van dit conflict. Maar we laten die ATV dagen ook niet zomaar afpakken.”

Winst Grolsch stijgt met 14 procent
Grolsch maakt sinds 2008 onderdeel uit van SAB Miller, een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld. Nadat het een aantal jaren financieel minder goed ging met Grolsch, heeft het bedrijf nu voor het eerst in tien jaar een aanzienlijke verbetering van haar kpi’s behaald. Bij Grolsch werken ongeveer 800 werknemers.

Bron: FNV Bondgenoten, 9 oktober 2013


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek