loading
views

FNV: bezem door de kruimelcontracten

FNV: bezem door de kruimelcontracten

Veel mensen met een nulurencontract of min-maxcontract worden uitgebuit. Ze doen vaak jaren achtereen hetzelfde werk, maar hebben geen enkele zekerheid over hun werk of inkomen.

Dat blijkt uit onderzoek door de FNV onder ruim 850 mensen.

Bijeenkomst Gewoon Goed Werk – oktober 2013
De ene week 40 uur werken en de volgende week niet opgeroepen worden, lijkt tegenwoordig normaal te zijn. Een kwart van de werknemers hoort pas één dag of enkele uren van tevoren of en hoe laat ze moeten werken. Naast een onzeker rooster, weten ze niet wat ze de komende maand gaan verdienen en hoe ze dus de eindjes aan elkaar moeten knopen.

De bezem door de kruimelcontracten
Uit het onderzoek blijkt ook dat 80 procent van de melders hetzelfde werk doet als de collega’s in vaste dienst, maar nog geen kwart van hen krijgt hetzelfde betaald. Driekwart van de melders doet als oproepkracht structureel werk gedurende minimaal 6 maanden, dat soms kan oplopen tot meer dan 10 jaar.

Alle onderzoeksresultaten staan vermeld in het boekje ‘De bezem door de kruimelcontracten’.
Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nam dit boekje in ontvangst op de Gewoon Goed Werk Dag bijeenkomst, waar hij in gesprek ging met werknemers met een onzekere baan.

Minister Asscher deed een beroep op de aanwezigen in de zaal. ‘Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over het sociaal akkoord om de doorgeslagen flexibilisering aan te pakken. Hiervoor is de nieuwe Wet werk en zekerheid naar de Raad van State gestuurd. Maar we moeten het samen doen. Het zou fijn zijn als u ook laat horen dat u voor het sociaal akkoord bent in plaats van tegen de bezuinigingen. Help ons om de schijnconstructies aan te pakken en u kunt op mij rekenen.’

Naast de knelpunten en de rechten van oproepkrachten geeft het boekje ook aan op welke punten de FNV resultaten heeft geboekt en waar de FNV actie wil ondernemen in verband met noodzakelijke verbeteringen. Daarnaast staat er een plan van aanpak in met concrete voorbeelden van afspraken hoe vakbondsmensen en ondernemingsraden de positie van oproepkrachten kunnen verbeteren.

Bron: FNV, 7 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek