loading
views

Uurtarief freelancers en flexwerkers flink omhoog

Uurtarief freelancers en flexwerkers flink omhoog

De markt voor freelancers en flexwerkers trekt aan volgens onderzoek van payrollbedrijf Tentoo.

In het derde kwartaal van 2013 ontvingen zij gemiddeld een hogere uur- en dagvergoeding in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien werden er meer uren gedraaid.

De omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad steeg gemiddeld met 7%. Het onderzoek richt zich op freelancers en flexwerkers in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Utrecht, die bij Tentoo zijn aangesloten. De positieve trend van het vorige kwartaal zet zich daarmee door.

Compenseren kabinetsplannen
Toch maakt Paul den Ronden, financieel directeur van Tentoo, zich zorgen over de toekomst van de zzp´er. ‘Het kabinet heeft plannen om fiscale regelingen voor zzp´ers te versoberen. Indien die plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan zullen de tarieven voor freelancers en flexwerkers met tientallen procenten moeten stijgen om hen daarvoor te compenseren.’

Utrecht op hielen Amsterdam
Tentoo concludeert verder dat Utrecht Amsterdam nadrukkelijk op de hielen zit als meest lucratieve, grote stad voor freelancers en flexwerkers. In Utrecht zagen zij hun omzet in het derde kwartaal met gemiddeld 25% stijgen in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam nam de omzet van freelancers en flexwerkers afgelopen kwartaal met 6% toe.

De stijging van de omzet bij Utrechtse flexwerkers en freelancers was vooral toe te schrijven aan de webdesigners, webdevelopers en verschillende audiovisuele functies. In het tweede kwartaal van 2013 zagen zzp´ers in Utrecht hun omzet ook al aanzienlijk toenemen. Toen was er sprake van een stijging van 18% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam was er in het vorige kwartaal sprake van 5% stijging.

Bron: Tentoo, 7 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek