loading
views

Samenwerking Nedflex met Koninklijke Horeca Nederland

Samenwerking Nedflex met Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland is op 1 oktober 2013 een samenwerking aangegaan met Nedflex.

LTO Seizoenarbeid Payrolling
Ruim zes jaar geleden begon Nedflex als eerste payrollorganisatie een  samenwerking met LTO Seizoenarbeid onder de naam LTO Seizoenarbeid Payrolling om meer voordelen rond het concept payrolling aan te bieden aan haar leden. De afgelopen jaren hebben meerdere brancheverenigingen, zoals ICTWaarborg en RECRON zich bij Nedflex aangesloten. Koninklijke Horeca Nederland ziet hierom in Nedflex de geschikte partner om exclusieve voordelen te bieden voor haar leden.

Extra voordelen Nedflex voor leden Koninklijke Horeca Nederland
Nedflex biedt de drie bekende voordelen van payrolling: overnemen werkgeversrisico’s, kostenreductie en verminderen van administratieve lasten. Hiernaast waarborgt Nedflex de toekomst voor de flexibele arbeid in de horecabranche. Hieronder wordt verstaan het opleiden van goed gekwalificeerd personeel, het realiseren van continuïteit en het toepassen van de horeca CAO zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit of extra kosten met zich mee brengt.

BBB Maastricht
Nedflex staat komende dagen, te weten 7, 8 en 9 oktober gezamenlijk met Koninklijke Horeca Nederland op de BBB te Maastricht.

Bron: Nedflex, 3 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek