loading
views

Bonden: onderhandelingen CAO ABU Vast vastgelopen

| Download CAO ABU Vaste Medewerkers » |


De onderhandelingen over een nieuwe ABU CAO voor de vaste werknemers van uitzendbureaus zijn stuk gelopen.

Vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie weigeren in te stemmen met de eisen van de ABU-werkgevers. Het prestatieafhankelijk maken van de CAO-loonsverhoging is onbespreekbaar voor de bonden omdat hierdoor geen sprake is van koopkrachtbehoud.

Koopkrachtbehoud en investeren
Mariëtte van der Neut, bestuurder FNV Bondgenoten: “Het is een principekwestie voor ons: de prijscompensatie hoort niet afhankelijk te zijn van individuele prestaties. Eigenlijk zijn de werknemers gezien het huidige werkgeversvoorstel beter af zonder CAO. Want dan zijn ze in ieder geval verzekerd van de jaarlijkse salaristrede. Werknemers hebben recht op veel meer zekerheid over werk en inkomen dan de werkgevers nu bieden.”

Ook door De Unie wordt afwijzend gereageerd. “Het op peil houden van de koopkracht is voor onze leden essentieel”, aldus Alex van der Molen belangenbehartiger. “De ABU-werkgevers nemen de medewerkers niet serieus en maken misbruik van de huidige economische situatie met de voorgestelde verslechteringen.”

Marten Jukema van CNV Dienstenbond: “Voor ABU-werkgevers en hun boekhouders is het personeel kennelijk een te grote kostenpost geworden. Ik vrees echter dat ze zijn vergeten wie de inkomsten binnenbrengt. Het zou verstandig zijn als ze juist zouden investeren want goede mensen halen bedrijven uit de crisis.”

Bron: De Unie, 1 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek