loading
views

Acture: zelfs oudere uitzendkracht beter af met private uitvoering ziektewet

Acture: zelfs oudere uitzendkracht beter af met private uitvoering ziektewet


Uit een analyse uitgevoerd door AStri Beleidsonderzoek en -advies blijkt onomkeerbaar dat private uitvoering van de ziektewet succesvoller is dan publiek door UWV.

Bij de opdrachtgever van het onderzoek, Acture, blijkt dat 80% van de uitzendkrachten binnen één week is hersteld, terwijl dat percentage bij UWV op 69% ligt. Opmerkelijk is daarbij dat zelfs oudere uitzendkrachten in de eerste week van de ziektemelding aanzienlijk sneller aan het werk zijn als zij worden geactiveerd door Acture in plaats van door UWV (66% versus 50%).

Maudie Derks, algemeen directeur van Acture: “Wij waren nieuwsgierig naar onze resultaten en hebben AStri inzage gegeven in onze gegevens. Dit onafhankelijke onderzoek laat zien dat over de gehele linie de uitstroom bij ons aanzienlijk hoger ligt (dus sneller) dan bij UWV. De vergelijking van alle ziektegevallen in hun eerste jaar maakt duidelijk dat private begeleiding loont. Wij realiseren een lagere verzuimduur en dat scheelt de BV Nederland enorm veel geld. Wat ook opvalt is dat ook de verschillen tussen de leeftijdgroepen kleiner zijn dan bij UWV. Het verschil in uitstroomsnelheid tussen jongeren en ouderen is bij ons minder groot dan bij UWV. Duidelijk is dat ouderen net zo positief reageren op de activerende afspraken als jongeren (ruim 10%-punt verschil bij uitstroom binnen een week, namelijk bij de 55-plussers). Een laatste conclusie is dat de instroom in de WGA flex hierdoor aanmerkelijk lager uitvalt. Dit gaat vanaf 2014 terugkomen in de individuele premies voor de WGA flex en levert daarmee een extra voordeel op.”

Bron: Acture, 27 juni 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek