loading
views

Rechten werknemers onveranderd bij wisseling payrollonderneming

de RechtspraakAls een bedrijf werknemers onderbrengt bij een (ander) payrollonderneming verandert hun rechtspositie niet. Zij blijven hun werk feitelijk uitvoeren bij dezelfde werkgever en behouden dus hun rechten.

De rechtbank in Den Haag heeft dit bepaald in een zaak die was aangespannen tegen een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken.

Werkgeverschap
De rechtbank oordeelt dat het sluiten van een arbeidscontract met de payrollonderneming niet doorslaggevend is voor de vraag of er een arbeidsovereenkomst tot stand is gekomen. De rechtbank is van mening dat voor de bescherming van de rechten van werknemers door de arbeidsrechtelijke constructie heengekeken dient te worden, in lijn met rechtspraak van het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen.

In dit geval waren de werknemers feitelijk werkzaam bij het agentschap, die instructies gaf aan de werknemers en de vakantiedagen bijhield. De werknemers werden door het agentschap beoordeeld op hun functioneren. Weliswaar werd het salaris betaald door de payrollonderneming, maar was het afkomstig van het agentschap.

Oordeel
De rechtbank concludeert dat het agentschap de werkgever was, is en blijft. De werknemers hebben zich voor wat betreft het verzilveren van hun vakantierechten steeds kunnen wenden tot het agentschap en kunnen dat nog steeds. Er is ook bij wisseling van payrollbedrijf dus geen sprake van opvolgend werkgeverschap.

Bron: rechtspraak.nl, rechtbank Den Haag, 26 juni 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek