loading
views

NVUB en Spinweb maken platform voor transferpool

NVUB en Spinweb maken platform voor transferpool

De NVUB (Nederlandse Vereniging Uitzend- en Bemiddelingsbedrijven) en Spinweb (platform voor eenvoudig matchen, inkopen en inhuren van personeel bij detacheerders en recruitmentbureaus) hebben vandaag een overeenkomst gesloten voor inrichten van een transferpool.

> spinweb.nl

De transferpool gaat onderdeel uitmaken van de ContinuFlex cao en moet voorkomen dat uitzendkrachten in de WW terecht komen.

Matchsysteem
Spinweb heeft zich bewezen met het ontwikkelen van een matchsysteem waarmee ‘vraag en aanbod’ van (tijdelijk) personeel tussen bedrijven op elkaar afgestemd kunnen worden. Zoals makelaars met Funda werken kunnen leden van de NVUB straks met het door Spinweb verder te ontwikkelen matchsysteem werken.

Transferpool
ContinuFlex cao overbrugt de groeiende kloof tussen vaste en flexibele werknemers. De oplossing hiervoor wordt vormgegeven met een transferpool. De transferpool gaat ervoor zorgen dat opdrachtgevers kunnen beschikken over flexibele krachten terwijl deze werknemers zelf een vast contract hebben. Op het moment dat er werk wegvalt worden de werknemers in vaste dienst met behulp van de transferpool naar ander werk begeleid. De cao kenmerkt zich dan ook door niet te focussen op een vaste baan maar op vast werk! Met dit simpele maar doeltreffende principe verdwijnt de kloof tussen vast en flexibel.

Streefdatum: platform 1 september a.s. gereed
Tijdens de periode in de transferpool worden de competenties van betreffende werknemers in kaart gebracht en wordt extra geïnvesteerd in scholing. Werknemers bouwen tijdens hun dienstverband rechten op die ze tijdens de transferperiode kunnen verzilveren. Spinweb zal het ICT platform bouwen dat nodig is voor een goedwerkende transferpool. Vandaag, 6 juni 2013, hebben NVUB en Spinweb hierover een intentieverklaring ondertekend. Op 1 september a.s. moet het matchsysteem voor de pool gereed zijn.

Bron: NVUB, 6 juni 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek