loading
views

Landelijk SZW Congres 2013

Landelijk SZW Congres 2013

Op 25 maart j.l. vond het Landelijk SZW Congres plaats.
Het thema was Arbeidsverhoudingen in Ontwikkeling.

Zie het programma van het Congres en de verdiepingssessies

Na een plenair programma werd een verdiepingsslag gemaakt tijdens 16 aparte sessies.
In deze sessies werd onder meer gesproken over de positie van ouderen, over flexibility and flexicurity, publiek/private samenwerking (vanuit de bijstand naar flexibel werk) en Een nieuw Dutch Design voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Aan deze laatste sessie namen onder meer Ton Wilthagen (ReflecT), Sieto de Leeuw (Randstad), Hans van der Steen (AWVN) als sprekers deel.

Positie van zzp’ers
Ook de positie van zzp’ers werd in een programma-onderdeel belicht. SER-voorzitter Wiebe Draijer pleitte voor verbetering van hun mogelijkheden voor scholing, pensioenopbouw, krediet- en hypotheekverstrekking. Staatsecretaris Jetta Klijnsma kondigde aan te willen zoeken naar een betaalbare voorziening voor arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen. Enkele weken geleden verklaarde zij een collectieve pensioenregeling voor zzp’ers mogelijk te willen maken. Lees meer

Input zzp-platforms
Stichting ZZP Nederland: “Stichting ZZP Nederland wenst een nieuw vrijwillig fonds waarbij de huidige Premie Pensioeninstelling-constructie (PPI) niet ver genoeg gaat en gedacht wordt aan een Algemene Pensioeninstelling (API). In de zaal deed de pensioenfederatie de suggestie om eens te denken aan een Onderlinge Waarborgmaatschappij waarin de ZZP’ers samen pensioenen kunnen opbouwen zonder alle vormeisen en wetgevingsveranderingen die mogelijk nodig zijn bij ander nieuwe pensioenvormen.”

Bron: SZW Congres 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek