loading
views

Samenwerking Careermaker en Sherlock Executive Search

Samenwerking Careermaker en Sherlock Executive Search

Samenwerking Careermaker en Sherlock Executive Search

In 2013 zal de samenwerking tussen Careermaker en Sherlock Executive Search verder worden uitgebreid en als extra dienst worden ingezet bij opdrachtgevers met wervingsvraagstukken.

Sinds de oprichting in 2005 heeft Sherlock inmiddels ruim 1200 opdrachten in diverse branches, variërend van Sales tot IT en Finance tot Bouw, succesvol afgerond. Sherlock brengt de arbeidsmarkt voor een beroepsgroep in kaart voor haar opdrachtgever en benadert deze groep vervolgens proactief via verschillende (online) kanalen. Op deze wijze weet het een doelgroep te bereiken die via de reguliere wervingskanalen niet of nauwelijks te vinden is.

Samenwerking
Jorrit Brocaar (Directeur van Sherlock Executive Search) over de geïntensiveerde samenwerking: ‘Careermaker is van oudsher sterk in het werven en selecteren van middenkader personeel. Vaak reageert deze groep op vacatures die uitgezet worden, of zijn zij terug te vinden op jobboards als Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Door de vaak jarenlange samenwerking met onze opdrachtgevers hebben wij goed op het netvlies staan aan welk profiel kandidaten moeten voldoen.’

Brocaar vervolgt: ‘Met name de laatste jaren worden er ook wervingsvraagstukken bij Careermaker neergelegd waarbij opdrachtgevers op zoek zijn naar specifieke, vaak moeilijk te vinden profielen. Binnen het werkproces van Careermaker is het niet altijd mogelijk om daar de juiste tijd en aandacht aan te besteden. Door het uit te besteden aan een specialistische partij als Sherlock kunnen zij hun opdrachtgevers ook van dienst zijn met dit type vacature.’

Veranderende arbeidsmarkt
Executive Search is een nieuwe dienst binnen het pakket dat Careermaker aanbiedt. Hierdoor zal Sherlock frequenter worden ingezet om te beantwoorden aan de steeds weer veranderende arbeidsmarkt. Leon Wolf (Operationeel Manager van Careermaker) hierover: ‘Kandidaten zijn niet altijd zomaar te bewegen om van baan te wisselen, zeker niet in de huidige economie. Het is om die reden des te belangrijker om in contact te blijven met potentiële geïnteresseerden. Vanuit Sherlock wordt er met regelmaat contact gezocht met kandidaten, om de kandidatenpool up to date te houden. Op het moment dat zij besluiten van baan te wisselen, kunnen wij snel met hen schakelen en hun in contact brengen met onze opdrachtgever(s)’, aldus Wolf.

Bron: Careermaker, 26 maart 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek