loading
views

Wederom acties bij Albert Heijn

Wederom acties bij Albert Heijn

De onderhandelingen van vakbond FNV Bondgenoten over een nieuwe CAO zijn afgelopen donderdag vastgelopen. De distributiemedewerkers van Albert Heijn gaan daarom verder met acties.

Albert Heijn ging deze week weer met de bonden in gesprek nadat gesprekken een maand geleden werden gestaakt. Toch liepen de de gesprekken weer vast.

CNV wel akkoord
Met de CNV Dienstenbond wordt vandaag wel een cao ondertekend. CNV sprak met Albert Heijn een tweejarige CAO af die ‘werkzekerheid biedt en een loonstijging van 3,5% in twee jaar’, aldus Albert Heijn in een verklaring.

Onderwerp van gesprek
De vakbonden spraken donderdag met Albert Heijn over een cao die een einde moest maken aan de onzekerheid op de werkvloer, de toenemende werkdruk en de koopkrachtdaling van het personeel. Volgens de FNV is het aantal uitzendkrachten de afgelopen vijftien jaar opgelopen van 20% naar 50%.

Bevoorrading
Volgens de FNV-woordvoerder worden er acties op meerdere plaatsen gevoerd. ‘Lege schappen met Pasen komen zo wel heel dichtbij’, zegt Ron Meyer van FNV Bondgenoten, de Vakbond van Distributiewerkers op de website van de FNV.

Geschil
In een reactie zegt Albert Heijn het onbegrijpelijk te vinden dat de FNV ‘het voeren van acties voorrang geeft boven het sluiten van een goede CAO’. Albert Heijn zegt in de cao werkzekerheid en een loonstijging van 3,5% in twee jaar te bieden. Volgens Meyer is Albert Heijn helemaal niet van plan zijn distributiewerkers zekerheid te bieden.

Bron: fd.nl

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek