loading
views

IntraData: Belastingdienst akkoord digitale gegevens loonheffing

IntraData: Belastingdienst akkoord digitale gegevens loonheffing

IntraData krijgt akkoord van Belastingdienst op digitale ‘opgaaf gegevens voor de loonheffing’

Arbeidsmarkt profiteert daarmee van volledige papiervrije rechtsgeldige documentafhandeling met IntraOffice.

Zie ook: Met online dossier spaart uitzendbranche tijd en geld

Opgaaf gegevens loonheffing met digitale handtekening
IntraData (onderdeel van de Solipsis-groep) heeft een akkoord gekregen op het verzoek aan de Belastingdienst om te beoordelen of de ‘opgaaf gegevens voor loonheffing’ (voorheen: loonbelastingverklaring) digitaal afgehandeld mag worden met behulp van een wettelijk erkende, digitale handtekening, in plaats van een ‘handgeschreven handtekening’. Het verzoek werd behandeld door de werkgroep elektronische documenten, waarna het standpunt akkoord werd bevonden door de commissie vaktechniek edp-audit.

Duidelijk standpunt Belastingdienst
Aanleiding voor het verzoek was het ontbreken van een duidelijk standpunt van de Belastingdienst om de ‘digitale opgaaf gegevens voor loonbelasting’ volledig digitaal af te kunnen handelen. IntraData heeft de randvoorwaarden van de wettelijk erkende, digitale handtekening geïmplementeerd in IntraOffice waardoor deze functionaliteit al geruime tijd beschikbaar is. Echter, spelers in de flexmarkt waren niet in staat het flexproces volledig papierloos, rechtsgeldig af te handelen in een persoonlijke, veilige, online omgeving omdat de Belastingdienst tot voor kort alleen het papieren exemplaar van de opgaaf gegevens voor loonbelasting accepteerde voorzien van een fysieke handtekening.

Enorme tijdsbesparing
Simon Kornblum, commercieel manager van IntraData is blij met standpunt van de Belastingdienst. “Het papieren formulier kan nu voorgoed naar de prullenbak. Werkgevers en overige arbeidsbemiddelaars zijn er erg mee geholpen dat nu ook deze laatste hobbel is genomen. Dit om de eenvoudige reden dat het per post/papier verkrijgen van een fysieke handtekening in de praktijk circa 10 dagen in beslag neemt en veel administratieve verwerking vereist, denk aan: printen, envelopperen, frankeren, versturen, ontvangen en controleren, scannen en archiveren. Met het toepassen van een digitale handtekening is dit zelfde proces in slechts enkele minuten te doorlopen, ongeacht plaats of afstand. Een groot voordeel dus!”

IntraData
IntraData BV is onderdeel van de Solipsis-groep en brengt sinds 1996 het documentmanagement systeem IntraOffice op de markt. Het is de eerste complete oplossing voor digitaal archiefbeheer met ondersteuning voor bulk computeroutput. IntraOffice wordt dagelijks door meer dan 110.000 gebruikers toegepast, die maandelijks meer dan 51 miljoen documenten verwerken. IntraOffice is actief in 7 landen en beschikbaar 7 in talen. IntraData is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Solipsis en Holland House behoren.

Bron: Intradata.nl, 11 maart 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek