loading
views

Techniekpact om jongeren aan te trekken

Techniekpact om jongeren aan te trekken

Er is een groot tekort aan technisch personeel. Daarom sluit het kabinet samen met werkgevers, het onderwijs en werknemersorganisaties in het voorjaar van 2013 het Techniekpact.

> Zie promotie filmpje

Het pact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terugdringen. In het Techniekpact staan concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Techniekopleiding met baangarantie
Minister Kamp (Economische Zaken), minister Bussemaker (Onderwijs) en astronout André Kuipers bezochten donderdag 28 februari 2013 de Leidse Instrumentenmakers School, om de praktijk van het techniekonderwijs te zien. De school is een technische vakopleiding waar leerlingen na het examen met een baangarantie vertrekken.

Astronaut Kuipers verleidt tot techniek
Astronaut Kuipers gaat de komende periode jongeren ‘verleiden’ om te kiezen voor techniek. ‘Het is moeilijk te accepteren dat in tijden van oplopende werkloosheid de groei van bedrijven belemmerd wordt omdat ze kampen met een tekort aan mensen met een technische opleiding,’ zegt minister Kamp. ‘ André Kuipers kan als geen ander het belang van techniek illustreren en hopelijk weet hij meer jongeren te enthousiasmeren voor een technische opleiding en bedrijven ertoe te bewegen hun deuren verder te openen voor jongeren die praktijkervaring willen opdoen en in de techniek aan de slag willen.’

Bron: Rijksoverheid, 1 maart 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek