loading
views

In gesprek: Opdrachtgevers zoeken nieuwe businessmodellen

In gesprek: Opdrachtgevers zoeken nieuwe businessmodellen

Opdrachtgevers hebben behoefte aan nieuwe businessmodellen

Hylke Oldenboom (links) leidt forumdiscussie tijdens finale FlexInnovatieFonds

Tijdens de finale van het FlexInnovatieFonds op 12 februari 2013 werd een levendige forumdiscussie gevoerd met de zaal over vernieuwing in de flexbranche.

Hylke Oldenboom in gesprek
Hylke Oldenboom, directeur-eigenaar van het voormalige Vitae, leidde het gesprek. Zijn stelling:Opdrachtgevers hebben behoefte aan nieuwe businessmodellen maakte in de zaal veel reacties los.

Oldenboom: “Ik heb die stelling ingebracht omdat ik vermoed dat het onontkoombaar is dat het aloude transactiemodel (u vraagt iemand, ik lever iemand, u betaalt mij), door allerlei redenen onhoudbaar wordt. Of moeten we dit relativeren, en zal er hooguit evolutie plaatsvinden? Binnen dit transactiemodel ligt namelijk nog enorme potentie om veel meer toegevoegde waarde te leveren.”

Hebben opdrachtgevers in de flexbranche behoefte aan nieuwe businessmodellen?
Wat vind jij, wat vindt u? Waarom?

Reacties op dit artikel

 • Auteur: Jan Jonker Datum:

  Het lijkt mij dringend noodzakelijk met elkaar na te denken over Nieuwe Business Modellen.Vanuit de Radboud Universiteit wordt (opnieuw) onderzoek gedaan naar Nieuwe Business Modellen. Eerder onderzoek vond plaats in het voorjaar van 2012 en had als resultaat een Working Paper (zie bit.ly/NHdABn). Dat onderzoek gaat nu een tweede fase in. In dit tweede onderzoek gaat het om Verdiepen (in NL), Verbreden (in de EU met 14 kennisinstellingen in 12 landen) en Verkennen (op een aantal plekken in ‘Afrika’). U kunt meedoen aan het nieuwe onderzoek. Meld uw project, initiatief, bedrijf, plan of coöperatie aan via http://www.nieuwebusinessmodellen.info. Op basis van uw aanmelding wordt U mogelijk uitgenodigd voor een verdiepend interview. Indien dat laatste het geval is dan krijgt U voor uw medewerking gratis toegang tot de slotconferentie op 28 juni a.s. (kosten 125 euro per persoon). Wees er dus tijdig bij. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 mei maar hoe eerder des te beter.

 • Auteur: Nauru Datum:

  Normally I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured me to check out and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice post.

 • Auteur: Willem van der Hulst Datum:

  Geachte heer, mevrouw;

  WerkDesk is van mening dat er inderdaad nieuwe ideeën nodig zijn om de huidige markt van arbeidsbemiddeling nieuw leven in te blazen. De huidige economie vraagt om een andere aanpak dan het huidige systeem van “U vraagt, wij leveren, U betaalt”.

  Aangezien veel organisaties te kampen hebben met Of een overschot van kandidaten Of een tekort aan kandidaten is openheid en delen een belangrijke factor geworden. Bedrijven die durven te delen met elkaar en samenwerken om tot een succes te komen.

  WerkDesk speelt hier mooi op in om een platform te creëren waar organisaties samenkomen voor hetzelfde doel namelijk personeel.

  Wij zijn dus al druk bezig met een idee in de markt te zetten die anders denkt dat de huidige systemen.

  Willem van der Hulst
  WerkDesk

Reageren:

*

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek