loading
views

Verantwoordelijke voor talentontwikkeling ontbreekt vaak

Verantwoordelijke voor talentontwikkeling ontbreekt vaak

Bij een meerderheid van de organisaties (52 procent) is er geen directe verantwoordelijke voor talentontwikkeling.

Dat blijkt uit een onderzoek van ASA, specialist in bemiddeling van studenten en young professionals, dat gepubliceerd is in het Trendrapport ‘Jong talent naar de top’. In het onderzoek hebben 275 bedrijven hun ervaringen met talentontwikkeling gedeeld. Wanneer de verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling wel is belegd, is dit doorgaans bij de HR-afdeling (46 procent) of het lijnmanagement (21 procent). Soms ligt de verantwoordelijkheid hoger, bijvoorbeeld op directieniveau (13 procent) of bij het hoger management (7 procent).

Rol voor HR of management
Als de verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling op hoog niveau ligt, heeft dit een aantoonbaar positief effect op de doorgroei van young professionals. Uit het onderzoek van ASA blijkt namelijk dat wanneer de HR-afdeling en/of het management een grotere of belangrijkere rol gaat spelen bij talentontwikkeling, de doorgroei van het aantal starters toeneemt.

Trendrapport
“Talentontwikkeling blijkt bij het merendeel van de bedrijven nog niet in de organisatie belegd te zijn. Daarbij komt dat dit onderwerp ook nog beperkt op de agenda’s van het hoger management staat. Met ons Trendrapport hebben we het belang van talentontwikkeling op de bedrijfsvoering aangetoond. Het blijkt dat een bedrijf er financieel beter van wordt om te investeren in talent. Niet alleen op financieel vlak, maar ook om de kwaliteit te verhogen en om innovatie te stimuleren is talentontwikkeling een belangrijk middel. In ons trendrapport wordt dit uitgebreid beschreven en onderbouwd met onderzoeksresultaten. Ik hoop van harte dat dit rapport organisaties inspireert bij hun talentenstrategie”, aldus Jan van Gorkum, algemeen directeur van ASA.

Het Trendrapport van ASA over het aantrekken en behouden van jong talent is te downloaden via: www.asatalent.nl/succesboekje.

Bron: ASA.talent.nl, 25 februari 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek