loading
views

No cure–no pay bij Michael Page

No cure–no pay bij Michael Page

Michael Page heeft een no cure–no pay tariefstructuur ingevoerd. De werkgever betaalt alleen wanneer er daadwerkelijk een geschikte kandidaat van start gaat.

Michael Page garandeert volledige teruggave van de “garantie fee” als er niet binnen 30 dagen minimaal 2 geschikte kandidaten worden voorgedragen. En zodra de kandidaat bij de werkgever is gestart wordt deze garantie fee in mindering gebracht op de uiteindelijke factuur. De werkgever betaalt dus alleen wanneer er daadwerkelijk een geschikte kandidaat van start gaat. Door deze nieuwe “onconventionele” tariefstructuur loopt volgens Michael Page de klant geen financieel risico.

Garantietermijn
Michael Page biedt nu ook een garantietermijn. Na aanstelling van een kandidaat heeft een klant van Michael Page ruim de tijd om een kandidaat te evalueren. Indien een werkgever besluit een kandidaat te laten gaan, vervangt Michael Page hem of haar zonder kosten in rekening te brengen. De garantietermijn bedraagt bij Michael Page maar liefst vier keer langer dan bij vergelijkbare werving en selectiebureaus. In het persbericht staat niet gespecificeerd wat deze termijn is.

Gratis screenen
Het belang van het screenen van nieuwe medewerkers is volgens Michael Page sterk gestegen. Behalve financiële zekerheid, biedt het bureau daarom kwaliteitsgarantie door kandidaten te onderwerpen aan een uitgebreide pre-employment screening. De screening wordt uitgevoerd door een externe partij en werkt conform de richtlijnen van de AFM en De Nederlandsche Bank. Deze gratis screening is een essentieel onderdeel van het selectieproces van Michael Page geworden.

Bron: Persbericht Michael Page, 22 februari 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek