loading
views

Roemeens uitzendbureau betaalt hoge boete van € 2 miljoen

Roemeens uitzendbureau betaalt hoge boete van € 2 miljoen

Een raffinaderij en een Roemeens uitzendbureau in Rotterdam hebben ieder wegens illegale arbeid een hoge boete moeten betalen van bijna 2 miljoen euro.

De raffinaderij heeft bezwaar gemaakt en de boete betaald. Het Roemeense uitzendbureau heeft de rechter gevraagd om uitstel van betaling.

Inspecteurs troffen 242 Roemenen aan het werk bij een fabriek in aanbouw in het Rijnmondgebied. Bedrijven kunnen alleen met een vergunning Roemenen laten werken. De raffinaderij kon geen vergunningen overleggen. Voor het betrokken Roemeense uitzendbureau gold hetzelfde.

Beide bedrijven kregen een boete van 1.936.000 euro, samen bijna 4 miljoen euro.

Scherpe controles
De Inspectie controleert scherp op illegale arbeid omdat mensen die hier niet mogen werken, de banen innemen van reguliere werknemers. Bedrijven die zich schuldig maken aan illegale arbeid, veroorzaken oneerlijke concurrentie ten opzichte van bonafide ondernemingen.

Het terugdringen van het aantal malafide uitzendbureaus is een speerpunt van de Inspectie. Er is een speciaal programma voor: Aanpak Malafide Uitzendbureaus (AMU). Sinds vorig jaar is een apart interventieteam actief.

Bron: Rijskoverheid, 21 februari 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek