loading
views

Klachten over Werk.nl: FNV-onderzoek

Klachten over Werk.nl: FNV-onderzoek

De FNV gaat onderzoek doen naar de vele klachten over de UWV-website Werk.nl.

Bij de FNV-bonden komen honderden klachten binnen over de dienstverlening via deze site.

Werk.nl
Sinds 2012 vragen werkzoekenden via Werk.nl een uitkering aan, zoeken ze via de site naar werk en moeten ze op de site aangeven waar ze solliciteren. Maar ze ondervinden daarbij veel problemen: mensen kunnen niet inloggen, er verschijnen foutmeldingen, of werkzoekenden worden aan voor hen totaal ongeschikte en niet beschikbare banen gekoppeld. Recruitment Matters berichtte hier al uitvoerig over de laatste tijd.

Sancties
Werkzoekenden kunnen dus vrijwel uitsluitend digitaal een uitkering aanvragen en vacatures zoeken. Werkzoekenden kunnen ook digitaal sancties opgelegd krijgen (het kabinet heeft het sanctiebeleid aangescherpt). Met het onderzoek wil de FNV ook een indruk krijgen van het digitale sanctiebeleid.

Veel narigheid
‘De digitalisering van het UWV levert voor een hoop mensen veel narigheid op. Sommigen worden door de slechte werking van de site zelfs gekort op hun uitkering. We willen met dit onderzoek nu goed in beeld brengen waar het aan schort en zullen dit bij de betrokken partijen aankaarten’, zegt Leo Hartveld, vicevoorzitter FNV In Beweging.

Bron: FNV, 14 februari 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek