loading
views

Valentijnsdag, wat vinden we van liefde op de werkvloer?

Valentijnsdag, wat vinden we van liefde op de werkvloer?

De meerderheid van de werknemers is positief over liefde op de werkvloer, blijkt uit online onderzoek van Unique

44 procent van de Nederlandse werknemers is van mening dat daten met een collega moet kunnen. Zij vinden dat in de liefde alles geoorloofd is. 19 procent van de respondenten geeft aan het niet bezwaarlijk te vinden als collega’s met elkaar daten, mits de een geen manager is van de ander.

Daten met een collega, ja of nee?
‘Daten met een collega: Ja of nee?’, die vraag werd gesteld aan 505 respondenten.
5 procent van de ondervraagden gaf als antwoord: ‘Voor promotie doe ik alles’. Zij willen juist daten met een leidinggevende. Dit is een daling van 3 procent ten opzichte van vorig jaar. 32 procent van de Nederlandse werknemers wil juist absoluut niet daten met een collega. Voor hen geldt dat ze nog liever ontslag nemen, dan dat ze gaan daten met een collega.

In de praktijk
“Jaarlijks stellen we Nederlandse werknemers in de aanloop naar Valentijnsdag dezelfde vraag. In vergelijking met vorig jaar is er weinig veranderd in de manier waarop werknemers tegen liefde op de werkvloer aankijken. Voor de een is in de liefde alles geoorloofd, en voor de ander absoluut niet”, aldus Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique. “In de praktijk komt liefde op kantoor regelmatig voor. Dit is logisch, want werk beslaat een groot gedeelte van je leven en je brengt veel tijd door met collega’s.”

Bron: Unique, 12 februari 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek