loading
views

Hylke van der Veen en Kasper van der Molen toegetreden tot directie AB Vakwerk

Hylke van der Veen en Kasper van der Molen toegetreden tot directie AB Vakwerk

Per 1 januari 2013 treden Hylke van der Veen en Kasper van der Molen aan als respectievelijk algemeen directeur en commercieel directeur bij AB Vakwerk.

Zij vormen, samen met huidig financieel directeur Aebe Aalberts, het directieteam. Na het vertrek van algemeen directeur Lammert Fopma is de directie daarmee weer op volle sterkte.

Jorrit Jorritsma, voorzitter Raad van Commissarissen: “Wij zijn verheugd met de aanstelling van beide directieleden. Zij brengen veel kennis en ervaring mee. We zijn ervan overtuigd dat dit team alle kwaliteiten in huis heeft om het succes en de onderscheidende positie van AB Vakwerk verder uit te bouwen.”

Hylke van der Veen, directiefuncties bij Randstad
Algemeen directeur Hylke van der Veen, 46 jaar, heeft zijn sporen verdiend in meerdere directiefuncties bij Randstad. Hierin was hij onder meer verantwoordelijk voor de sector food en logistiek en in zijn laatste functie regiodirecteur van Noord Nederland. Daarnaast is hij als bestuurslid bij diverse organisaties breed maatschappelijk betrokken. Hylke van der Veen: “contact, persoonlijk, integer, ambitie, daadkracht en commercie zijn de termen die bij me passen en die ik terug vind bij AB Vakwerk. Een grote coöperatieve dienstverlener, dichtbij klanten, leden en medewerkers, grote betrokkenheid, groot maar niet op de voorgrond. De afgelopen jaren heb ik mijn kennis en ervaring ontwikkeld bij een grote, internationale uitzender, een beursgenoteerd bedrijf met een andere dynamiek en een ander DNA. Ik ben me hier van bewust en mijn ambitie is dan ook om het beste van twee werelden te verenigen en AB verder te professionaliseren middels autonome groei zonder het onderscheidend vermogen en de unieke propositie van AB Vakwerk uit het oog te verliezen.”

Kasper van der Molen werkte eerder bij Start People en Manpower
Commercieel directeur Kasper van der Molen, 42 jaar, is zijn carrière begonnen bij Start People. In 2004 heeft hij de overstap gemaakt naar Manpower, waar hij diverse directiefuncties heeft bekleed. Bij Manpower was hij als directeur onder andere verantwoordelijk voor Noord Nederland en diverse specialismen, zoals Payroll en Werving & Selectie. Kasper van der Molen: “authenticiteit, people manager, ondernemend en focus op resultaat zijn kenmerkend voor mij. Het mooie van AB Vakwerk is dat de lange termijn doelstelling één op één aansluit bij de korte termijn, namelijk continuïteit. En voor continuïteit voor de coöperatie zal winst gemaakt moeten worden. In de beursgenoteerde wereld, waar ik uitkom is dit anders. Ik geloof daarentegen in een mensgerichte organisatie, waarbij er een gezamenlijke verantwoordelijkheid is voor het eindresultaat op korte én lange termijn. Het belangrijkste daarbij is dat AB Vakwerk haar achtergrond niet moet verloochenen en daar vooral gebruik van moet maken. AB Vakwerk heeft een fantastisch imago, een mooie propositie naar de markt en gedreven ondernemende mensen. Allemaal ingrediënten voor een gezonde organisatie waar ik graag mijn bijdrage aan lever.”

Financieel directeur Aebe Aalberts is bijzonder verheugd met de benoeming van Hylke en Kasper. “De combinatie van onze kwaliteiten maakt dat we een zeer complementair directieteam zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe directieteam het beste van twee werelden verenigt.”

Bron: AB Vakwerk, 21 december 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek