loading
views

Werk.nl een drama voor werkzoekenden

Werk.nl een drama voor werkzoekenden

De website werk.nl van het UWV zit vol fouten, functioneert regelmatig niet en de vacatures zijn vaak verlopen of totaal ongeschikt.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. RTL Nieuws besteedde eerder al aandacht aan de problemen met de site vanwege verkeerde baansuggesties. Zo kreeg een maatschappelijk werkster bijvoorbeeld een baan als lasser of cipier aangeboden. Ook waren er onbegrijpelijke foutmeldingen en lag de site vaak plat. Naar aanleiding van deze uitzending stroomden er honderden klachten binnen over werk.nl.

Werk.nl is een frustrerende verplichting
Het aantal mensen dat zich inschrijft op werk.nl stijgt enorm, met soms wel 600 nieuwe gebruikers per dag. Die zijn op zoek naar een nieuwe baan, maar druipen vaak vol frustratie weer af. Werkzoekenden zijn verplicht zich in te schrijven op de website als ze in aanmerking willen komen voor een uitkering. Doordat de arbeidsbemiddelaars worden wegbezuinigd is werk.nl voor steeds meer mensen de enig overgebleven toegang tot het UWV

Blamage
De problemen met de site kosten inmiddels miljoenen euro’s. En ze zijn zo groot dat repareren er niet meer bij is, zegt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt op RTL Nieuws. “Het is een blamage voor het UWV en het is een blamage voor het ministerie van Sociale Zaken. Ik zeg: jongens, slopen, nieuwbouw,” aldus Ulenbelt.

Dood paard
Ook Marc Drees, expert op het gebied van vacaturesites, constateert dat werk.nl eigenlijk opnieuw moet worden opgebouwd: “Werk.nl als vacaturesite en als cv-database is zo’n draak, dat het eigenlijk trekken aan een dood paard is om dit op te lossen. Kostbaar, zinloos.” Een Kamermeerderheid wil nu dat minister Asscher haast maakt met het oplossen van de problemen.

Kleine verbeteringen
RTL-verslaggever Siebe Sietsma:”Er is het afgelopen half jaar wel iets verbeterd aan werk.nl, maar het gaat allemaal zo ontzettend langzaam dat gebruikers daar praktisch niets van merken.”

Bron: RTL Nieuws, 15 december 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek