loading
views

Fusie AB Brabant en AB Zuidoost Brabant een feit

Fusie AB Brabant en AB Zuidoost Brabant een feit

AB Brabant en AB Zuidoost Brabant gaan per 1 januari 2013 verder als één organisatie. De fusie werd woensdag 12 december definitief toen de leden van beide ondernemingen zich positief uitspraken tijdens twee gelijktijdige Leden(raads)vergaderingen.

In juli werd al de hoofdlijnen-overeenkomst rond de fusieplannen getekend door de besturen en directeuren van AB Brabant en AB Zuidoost Brabant. Dit gebeurde na een positief advies van de ondernemingsraden van beide organisaties. Er is een constructief fusieproces doorlopen middels de inzet van een stuurgroep en diverse werkgroepen op het gebied van ondermeer organisatiestructuur, personeel en financiële toetsing. De nieuwe naam van de fusieorganisatie wordt zo snel mogelijk na de juridische fusie bekend gemaakt.

Bedrijfsverzorging
Kernactiviteit van de organisatie is en blijft de vervanging van de agrarische ondernemer bij arbeidsongeschiktheid en calamiteiten. Vanuit drie locaties – in Best, Hoogeloon en Deurne – staat een team van accountmanagers en commercieel vestigingsmedewerkers klaar om de arbeidsbehoefte flexibel in te vullen en bedrijven van leden op die manier mee te laten groeien met de agrarische markt waarin schaalvergroting, het aanboren van nichemarkten en de toenemende vraag naar flexibele arbeidskrachten belangrijke aandachtspunten zijn. Een team van circa 120 bedrijfsverzorgers van de nieuwe organisatie waarborgt de continuïteit van het agrarische bedrijf van haar leden.

Grootste agrarische werkgever
De fusie zorgt ervoor dat de nieuwe AB-organisatie de grootste agrarische werkgever in Noord-Brabant wordt. Het werkgebied van de Brabantse personeelsvoorziener beslaat de gehele provincie. De in totaal 3800 leden en een grote diversiteit aan klanten van de nieuwe fusieorganisatie kunnen vanzelfsprekend blijven rekenen op het uitgebreide dienstenpakket op het gebied van bedrijfsverzorging, uitzenden, detacheren, payrollen en HR-dienstverlening. Dankzij de fusie wordt een belangrijke kwaliteits- en moderniseringsslag gemaakt waardoor volop mogelijkheden ontstaan om inzet op maat van kwaliteitsmedewerkers te garanderen.

Bron: Persbericht AB Brabant en AB Zuidoost Brabant, 14 december 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek