loading
views

FNV wil af van flexwerk

De FNV wil echt werk, geen wegwerpbanen. De FNV stelt dat de regels voor contracten, minimumloon, pensioen, doorbetaling bij ziekte en cao’s steeds vaker worden ontdoken.

Onder het motto ‘Niet slopen maar bouwen’ vraagt FNV het kabinet met een ambitieus plan te komen dat de economie aanjaagt en voor nieuwe werkgelegenheid zorgt. Maar het moet wel „gewoon goed werk” opleveren en geen „wegwerpbaan als schijnzelfstandige of flexwerker zonder bescherming”. Dat is de boodschap van FNV-voorzitter Ton Heerts aan minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Jetta Klijnsma, die dinsdag met de Tweede Kamer praten over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken. De FNV stelt dat de regels voor contracten, minimumloon, pensioen, doorbetaling bij ziekte en cao’s steeds vaker worden ontdoken.

“Positie flexwerkers moet verbeterd worden”
De vakbeweging wijst er in een brief op dat de positie van de flexwerker ingrijpend moet worden verbeterd. De FNV wil dat er ingegrepen wordt in de transport, vlees, metaal, bouw, distributiecentra en de uitzendbranche. De FNV wil dat Asscher ingrijpt en zorgt voor strengere regels en betere controle op naleving ervan.

Bron: FNV, 11 december 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek