loading
views

Wiebe Draijer, SER: werkgevers moeten meer oog hebben voor zzp’ers

“Werkgevers moeten meer oog hebben voor de positie van zzp’ers”, stelt SER voorzitter Wiebe Draijer.

Tijdens de uitreiking van de ZiPconomy Scriptieprijs zei Draijer dat de flexibilisering van werk verder zal toenemen, net als het aantal zzp’ers. Werkgevers moeten nog meer verkennen hoe ze vorm kunnen geven aan die flexibiliteit. Daarbij hebben ze volgens Draijer ook “een verantwoordelijkheid om die zzp’ers aan zich te binden”.

Flexibilisering neemt toe
“Werkgevers kunnen nog veel meer verkennen hoe we vorm kunnen geven aan flexibiliteit. Vandaag de dag heeft een kwart van de werknemers in Nederland een flexibele contractvorm. Voor mij is eerlijk gezegd die contractvorm maar één uitingsvorm van flexibiliteit. Als je kijkt naar mensen die aan projecten werken, mensen die part time arrangementen hebben, mensen die flexibele werkplekken hebben dan wordt snel duidelijk dat flexibiliteit veel meer werkenden betreft dan alleen maar die flexwerker. Tegelijkertijd zijn zzp’ers ook kwetsbaar. Ik vind dat werkgevers nog een hele slag kunnen maken door de positie van zzp’ers meer te waarderen. Ze moeten extra hun best doen om ze te binden.’

Veranderende arbeidsmarkt
Draijer deed zijn uitspraken in een interview met Karman Ullah, vlak voordat hij de ZiPconomy Scriptieprijs uitreikte. De scriptieprijs is een initiatief van ZiPconomy, een online platform over de enorm veranderende arbeidsmarkt. Het platform wil met de prijs jongeren hier graag meer bij betrekken. De jaarlijks terugkerende scriptieprijs voor master studenten van Nederlandse en Vlaamse onderwijsinstellingen staat open voor alle scripties over één van de thema’s van ZiPconomy: flexibilisering van arbeid, organisaties en de veranderende arbeidsmarkt.

Bron: ZiPconomie, 28 november 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek