loading
views

USG People introduceert Met Werk tegen werkloosheid

USG People introduceert Met Werk tegen werkloosheid

USG People introduceert Met Werk als oplossing om werkloosheid duurzaam aan te pakken

Vier werkmaatschappijen van USG People hebben de samenwerkingsvorm Met Werk uitgedacht en ingericht om werkloosheid duurzaam aan te pakken. Het zijn Start People, Creyf’s, Unique, en USG Restart.

Met Werk richt zich op gemeenten, die nu verantwoordelijk zijn voor de uitkeringen op basis van de WWB (Wet Werk en Bijstand).

Met Werk.nu

Start People, Creyf’s, Unique, en USG Restart
Door de samenwerking tussen Start People, Creyf’s, Unique, en USG Restart kan Met Werk een landelijk operationeel netwerk aan de gemeenten aanbieden. Met verschillende disciplines biedt Met Werk een integrale oplossing voor alle werkzoekenden, ook voor diegenen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Voor deze groep wordt ook jobcoaching ingezet voor begeleiding naar werk en daarna behoud van werk. Ook worden gerichte sollicitatietrainingen aangeboden.

Budget-neutrale aanpak
De basisgedachte bij duurzaam uitplaatsen is dat met 20% van de uitkeringsgerechtigden aan het werk de overige 80% geholpen kan worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vrijgekomen uitkeringen van die 20% te gebruiken om de re-integratie van de andere werkzoekenden te betalen. De aanpak van Met Werk is daarmee voor de gemeenten budgetneutraal, waarbij een duurzame oplossing wordt gecreëerd voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Dit past binnen de sociale beleidskaders van de gemeenten. Daarbij kan Met Werk ook de coördinatie van de SROI-verplichting (Social Return on Investment) voor gemeenten en haar toeleveranciers invullen.

Voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt
Met Werk past binnen het MVO-beleid van USG People, dat zich wil onderscheiden als de werkgever waar ontwikkeling en ontplooiing van alle mensen centraal staat. Met ‘alle mensen’ bedoelt USG People – naast de interne en externe medewerkers – ook zij die, om welke reden dan ook, een (grotere) afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

VNG Divosa Najaarscongres 2012
Op donderdag 29 november is Met Werk te vinden op het VNG Divosa Najaarscongres 2012 (stand 4) in ’s-Hertogenbosch.
Vanaf die dag is tevens meer informatie te vinden op de website www.metwerk.nu.

Bron: USG People, 27 november 2012 

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek