loading
views

Yacht: uitdagingen belangrijk voor financieel experts

Yacht: uitdagingen belangrijk voor financieel experts

59% Van de financiële experts zoekt meer uitdaging in zijn werk. Hiermee scoren financiële experts 7% hoger op de onvredebarometer dan andere hoog opgeleiden.

Dit zegt Erik Kolthof, competence director Finance bij Yacht.

Loyaliteit staat onder druk
De meeste financieel experts zien voldoende mogelijkheden om te worden uitgedaagd. Tijdgebrek en gebrek aan ruimte in de organisatie is een tijdbom voor de loyaliteit van de doelgroep.

Voorkeur voor minder controle-werkzaamheden en meer uitdagingen
Financiële experts geven met 41% aan dat zij als grootste vakinhoudelijke uitdaging een verschuiving van hun functie zien. Zij willen minder werkzaamheden uitvoeren die gericht zijn op vastleggen en controle. En veel meer vooruit kijken om zo meer de rol van volwaardig co-piloot te bekleden. Persoonlijke ontwikkeling waardoor zowel de financieel expert als de organisatie groeit, scoort beduidend hoger dan vakinhoudelijke uitdagingen zoals oplossingen voor fundamentele en structurele kosten reducties (31%), risicomanagement (14%) en cashflow/werkkapitaalmanagement (7%).

Crisis maakt werk uitdagender
De financiële crisis heeft een opvallend positieve invloed op de aantrekkelijkheid van het werk. Maar liefst 47% geeft aan dat crisis het werk uitdagender maakt. Daarnaast voelt 39% van de financieel experts zich uitgedaagd als ze net iets moeilijkers moeten doen dan ze tot nu toe doen, of er een vakinhoudelijk vraagstuk ligt waar ze hun tanden in mogen zetten.

> Lees meer op Yacht.nl

Bron: Yacht, 29 augustus 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek