loading
views

STOOF in debat met lijsttrekkers politieke partijen

STOOF in debat met lijsttrekkers politieke partijen

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) gaat 3 september tijdens de lunch “Geef taal een stem” in debat met lijsttrekkers van verschillende politieke partijen.

STOOF wil de aandacht vestigen op ca. 100.000 uitzendkrachten die moeite hebben met lezen en schrijven: zij kunnen moelijker participeren op de arbeidsmarkt, veilig werken vormt voor hen een risico en verdere scholing is een belemmering.

Adriana Stel
Mevrouw Adriana Stel, directeur van STOOF, is een van de kanshebbers op de Achmea persoonlijkheidsprijs. De alfabetiseringsprijzen en de Achmea persoonlijkheidsprijs worden jaarlijks in het kader van “De Week van de Alfabetisering” uitgereikt. Tijdens een lijsttrekkerslunch aanstaande maandag, in aanwezigheid van onder andere Diederik Samsom, Jolande Sap, Alexander Pechtold, Hero Brinkman, Henk Krol, tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en de Minister van OCW Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart, zal door Paul Witteman bekend gemaakt worden welke twee personen voor de persoonlijkheidsprijs zullen worden genomineerd.

In gesprek
Tijdens de lunch gaan de lijsttrekkers in gesprek, met mbo-studenten, taalambassadeurs, Kamerleden, gemeenten, werkgevers/werknemers en de kanshebbers op de Alfabetiseringsprijzen.

Ze praten onder andere over het belang van geletterdheid voor een volwaardige deelname aan de samenleving.

Bron: STOOF, 29 augustus 2012 en ABU.nl

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek