loading
views

Secretaresses lezen voor in Week van de Alfabetisering

Secretaresses lezen voor in Week van de Alfabetisering

Adecco Top Secretaries gaat in de Week van de Alfabetisering (3 t/m 9 september) voorlezen op kinderdagverblijven.

Aan het initiatief nemen ruim dertig Secretaresses, Branchmanagers en Consultants deel.

Samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven
De actie vloeit voort uit de samenwerking met de Stichting Lezen & Schrijven en sluit goed aan bij de MVO- beginselen van de HR-dienstverlener die secretaresses coacht en bedrijven en overheden adviseert over secretariaatsprocessen.

Begin van jaarlijkse traditie
“Secretaresses hebben iets met taal en zijn vaak zelf moeder”, zegt Ineke Kooistra, o.a. Director Top Secretaries. “Het idee om op kinderdagverblijven in de buurt voor te gaan lezen, wordt dan ook op handen gedragen. We zien deze eerste keer als het begin van een jaarlijkse traditie. We willen peuters en kleuters laten beleven hoeveel plezier taal geeft. Als we daarmee een bijdrage leveren aan het voorkomen van taalachterstanden, hoe klein ook, is onze missie geslaagd.”

‘Zonder taal ben je nergens’
Ineke Kooistra: “Zonder beheersing van de taal ben je nergens. Denk alleen al aan Facebook of email verkeer. Wie moeite heeft met lezen en schrijven, raakt geïsoleerd en heeft nauwelijks loopbaanperspectieven. Eén van de pijlers onder het MVO-programma (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) van Adecco Group International, is het universele recht van iedereen op respectabel en veilig werk en gelijke kansen. Daar sluit de strijd tegen laaggeletterdheid goed bij aan.”

De voorleesbrigade van Top Secretaries heeft gekozen voor ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ van Sam Macbratney en Anita Jeram, een populair kinderboek binnen het peuter- en kleuteronderwijs.

Bron: Adecco.nl, 27 augustus 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek