loading
views

AB Brabant introduceert Servicemelker voor uitbesteden van melkbeurten

AB Brabant introduceert Servicemelker voor uitbesteden van melkbeurten

AB Brabant introduceert het uitbesteden van melkbeurten met ‘Servicemelker’ als oplossing voor groeiende melkveebedrijven.

Het Europese melkquotumsysteem wordt per 1 april 2015 afgeschaft. AB Brabant anticipeert daarop met Servicemelkers: ervaren vakkrachten die de melkbeurt volledig uit handen nemen bij de ondernemer.

Schaalvergroting en routinewerk
De schaalvergroting die de laatste jaren en ook na 2015 doorzet, zorgt ervoor dat de melkveehouder steeds meer een manager wordt die zich met uiteenlopende facetten op het bedrijf bezig houdt. Dat maakt de inzet van extra arbeidskrachten voor routinematige werkzaamheden noodzakelijk. AB Brabant biedt daarom naast bedrijfsverzorgers en gedetacheerde Nederlandse arbeidskrachten ook gekwalificeerde Poolse Servicemelkers.

Ervaren vakkrachten
De Poolse Servicemelkers van AB Brabant zijn ervaren vakkrachten die op ieder gewenst moment – ook in de avonduren en in het weekend – flexibel inzetbaar zijn om het gewenste aantal melkbeurten van de melkveehouder over te nemen. AB Brabant ervaart dat de inzet van buitenlandse Servicemelkers de ondernemers tot grote tevredenheid stemt. “In het begin zijn veel van hen sceptisch. Ondernemers denken dat het lastig communiceren is met buitenlandse arbeidskrachten en dat ze slechts enkele maanden in Nederland verblijven. De laatste jaren is bewezen dat goede communicatie en continuïteit gegarandeerd is.”

Bron: AB Brabant.nl, 28 augustus 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek