loading
views

CNV: wijzigingen in de Ziektewet slecht voor flexwerkers en zzp’ers

Het CNV roept de Eerste Kamerleden op niet akkoord te gaan met de voorgestelde wijzigingen van de Ziektewet. De positie van flexwerkers en zzp’ers verslechtert door de wijzigingen.

Maurice Limmen, CNV vice-voorzitter: ‘Flexwerkers met langdurige gezondheidsbeperkingen komen zo aan de kant te staan en gaan er financieel nog meer op achteruit.’
Hij hoopt dat de Eerste Kamer de wijziging in de Ziektewet tegen houdt.

Limmen wijst erop dat flexwerkers en werklozen bij langdurige ziekte een veel kleinere kans om weer aan het werk te komen, dan werknemers in vaste dienst. De rol van werkgevers is daarbij cruciaal. Dat blijkt onder andere uit het recent gepubliceerde rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) ‘Belemmerd aan het werk’.

Driekwart van de werknemers in vaste dienst vindt na langdurige ziekte weer een betaalde baan. Dat geldt slechts voor 20 procent van de werkloze flexwerkers en zzp’ers.

Limmen: ‘De positie van flexwerkers staat nu teveel onder druk. Als je ziek bent en geen vast contract hebt, dan kom je bijna niet meer aan het werk. Des te meer reden voor de Eerste Kamer, niet akkoord te gaan met de voorgestelde wijzigingen op de Ziektewet.’

De nieuwe Ziektewet is vlak voor het zomerreces door de Tweede Kamer behandeld.

Bron: CNV.nl, 22 augustus 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek