loading
views

Payroll daalt 6% in eerste helft 2012 – VPO marktmonitor

Payroll daalt 6% in eerste helft 2012 – VPO marktmonitor

In de eerste helft van 2012 is de werkgelegenheid in de payrollsector gedaald met 6%.

De omzet in de payrollbranche daalde in de eerste zes maanden van dit jaar 6% ten opzichte van de eerste helft van 2011. Dit blijkt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-marktmonitor.

Daling past binnen economisch klimaat
De daling binnen de payrollbranche past binnen het algemene beeld van het economische klimaat in Nederland. “Weliswaar is er over de eerste twee kwartalen van 2012 een minuscule economische groei maar veel bedrijven (opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers van payrollbedrijven) opereren behoedzaam in hun kosten en investeringen, dus ook in aanname van personeel”, aldus VPO-voorzitter Jeu Claes.

Complexiteit werkgeverschap – ondernemers voorzichtig met contracten voor langere tijd
Payroll is een relatief nieuwe vorm van HR (Human Resource) dienstverlening waarbij het gaat om de overname van het administratieve en juridische werkgeverschap van een opdrachtgever door professionele dienstverleners. Payrollen is een reactie op de toenemende complexiteit en intensiteit van het werkgeverschap. Daaruit is bij bedrijven (opdrachtgevers) de behoefte ontstaan om enerzijds financiële risico’s, regeldruk en administratieve lasten te beperken en anderzijds wel te kunnen beschikken over professionele ondersteuning op HR-gebied. Payrollcontracten worden meestal voor langere tijd afgesloten. Jeu Claes: “Het is dan ook niet verwonderlijk dat we in deze tijd ook in het payrollen een krimp zien.”

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek