loading
views

Interview Monique Berendsen – Match 4U – MKB Uitzendbureau van het Jaar

Interview Monique Berendsen – Match 4U – MKB Uitzendbureau van het Jaar

14 augustus 2012

Interview Monique Berendsen – Match 4U – MKB Uitzendbureau van het Jaar

Opvallend, persoonlijk, tegendraads
“Opvallend, tegendraads, en een hoge inhoudelijke kwaliteit, dat wilde ik met mijn bureau bereiken en uitstralen,” zegt Monique Berendsen, eigenaar van Match 4U. “En dat is gelukt. We hebben een frisse, retro website en een sterk team. De medewerkers zijn goud waard, ze maken de sfeer. Door hun kwaliteit zijn ze goede gesprekspartners voor opdrachtgevers en werkzoekenden. Ik investeer in hun training en opleiding, want ik ben ervan overtuigd dat dat zich terugbetaalt in loyaliteit, professionaliteit en enthousiasme. Het komt zowel de business als de sfeer ten goede.”

Match 4U.nl
Dit jaar werd het geïllustreerd: Match 4U vestigingsmanager Lobke Nekkers scoorde dit jaar een 10 voor het SEU-examen en werd in de bloemen gezet door het opleidingsinstituut.

Intercedent, een dynamisch vak
“Intercedent zijn, dat is een moeilijk en dynamisch vak. Alleen de goed gekwalificeerde mensen kunnen het vorm geven op het niveau dat ze gesprekspartners zijn voor werkgevers,” zo bevestigt Monique. “Lobke heeft die kwaliteit, net als de andere teamleden van Match 4U.”

Match 4U, team

MKB Uitzendbureau van het Jaar
“Ons enthousiasme en kwalitatieve dienstverlening wordt door klanten gewaardeerd. Dat blijkt uit onze resultaten. Ik maakte me in het begin van het jaar nog een beetje zorgen over het mogelijke effect van de recessie, maar in april en mei bleek al dat wij onverminderd goed draaien. Wij krijgen vertrouwen en doorlopend opdrachten van klanten in de regio. Wij bieden bijvoorbeeld laagdrempelige assessment tools voor klanten. Natuurlijk kijken we naar het cv van kandidaten, maar we brengen ook het moreel, het potentieel en de prestaties in beeld. Uitzendmedewerkers en opdrachtgevers waarderen de aandacht die we hen geven. Als ik het zo vertel, lijkt het een open deur, maar enthousiasme en kwaliteit, dat helpt echt. Daarin zijn wij onderscheidend.”

Het heeft er toe bijgedragen dat jullie onlangs tijdens het FlexCongres werden gekozen tot MKB Uitzendbureau van het Jaar? “Ja, daar ben ik van overtuigd. Echt geweldig die erkenning.”

Ludieke promotie – Rode Loper ‘casting’ voor werkzoekenden
Het team is helemaal ‘in’ voor ludieke promotie. In het plaatselijke, leegstaande postkantoor werd eind vorig jaar door Match 4U een “Rode Loper Actie” georganiseerd voor werkzoekenden.

Limousine voor gesprek tussen werkzoekenden en werkgevers
Zo’n 50 werkzoekenden werden opgeroepen. Monique Berendsen: “Zij mochten zichzelf op het podium presenteren tegenover juryleden. We hadden een ‘purple room’ (vergelijkbaar met de ‘red room’ van TVOH), een speciale twitter feed. Natuurlijk vonden de deelnemers het spannend, maar het was tegelijk ontzettend leuk en het was ook open voor publiek. Wie zich als bezoeker in de dresscode Rode Loper had gekleed, kreeg van ons een speciale attentie. We hadden plek voor 50 werkzoekenden om zich te presenteren en we zaten al ruim van tevoren vol. Elke deelnemer kreeg bovendien een theaterbon en werkzoekenden konden tevens met werkgevers een ritje maken in een limousine om in een ontspannen entourage een sollicitatiegesprek te voeren.
Degene die zichzelf het best wist te presenteren, kon een ‘Oscar’ winnen. En behalve de droombaan ook nog een maandsalaris”, aldus Monique Berendsen.

Werk zoeken zien als een ‘feestje’
“Het heeft ons veel positieve aandacht opgeleverd, met onder andere een verslag van onze banenmarkt met de foto van onze Marilyn Monroe look-a-like in de regionale krant Berkelbode en in de Telegraaf. En wat het allerbelangrijkste is: we hebben veel kandidaten kunnen plaatsen bij onze klanten naar aanleiding van deze avond. Met zulke activiteiten wordt werk zoeken leuk. Ik vind dat je het als plezier en als een ‘feestje’ zou moeten beleven om je in te schrijven als werkzoekende en jezelf zelfbewust te promoten met alles wat je kunt. Met die actie slaagden we erin dat idee over te dragen.”

Monique Berendsen,Match 4U
Verslingerd aan het uitzendvak
Monique Berendsen: “Ik ben in december 2004 gestart met Match 4U. Ik ben van origine een P&O’er, maar al tijdens mijn studie verslingerd geraakt aan het uitzendvak. De diversiteit en hectiek passen goed bij mij. De regionale aanpak die ik kan ontwikkelen met mijn eigen bureau en werkwijze bevalt me heel goed.
Een veel gehoord compliment van onze klanten en kandidaten is onze frisse uitstraling. Match 4U is gevestigd op een mooie plek en de vestiging heeft een leuke inrichting en uitstraling. We zijn anders dan anderen. Mensen die binnenkomen voelen zich meteen op hun gemak door ons ‘huiskamergevoel’. Dat kwam ook naar voren als een sterk pluspunt bij de verkiezing tot Uitzendbureau van het Jaar. Match 4U is benaderbaar en laagdrempelig, iedereen komt binnen. Soms alleen voor een praatje. Ook klanten komen regelmatig binnen voor een kop koffie.
We hebben onlangs een aantal referenties van uitzendkrachten opgevraagd en de volgende punten werden genoemd:

  • Goed persoonlijk contact met medewerkers Match 4U
  • Jonge uitstraling, wat ons aantrekkelijk maakt voor jongeren
  • Snel werk
  • ‘Tot op heden het beste uitzendbureau waar ik voor gewerkt heb’
  • Makkelijk contact
  • We doen wat we beloven”

Wie dat zelf wil ervaren, kan hun site bekijken en/of hen een bezoek brengen. Match 4U is gevestigd in Lochem (Gld).

Interview: Hinke Wever

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek