loading
views

ING: Randstad advies omlaag naar hold

Randstad logoING heeft het advies voor Randstad verlaagd naar hold van buy en het koersdoel gaat naar EUR27 van EUR33,50.

De analisten van ING verwijderen het aandeel bovendien van hun favorietenlijst voor de Benelux, omdat ze van mening zijn dat het risicoprofiel momenteel niet aantrekkelijk genoeg is. Daar komt bij dat analistenverwachtingen (consensus) uitdagend lijken en het dividend van Randstad wellicht niet houdbaar is. Aanvullende kostenbesparingen vormen weliswaar een buffer indien de economie verder verslechtert, maar dit is volgens de analisten al ingeprijsd in de koers.

Divident onder druk bij Randstad
Volgens ING in de Telegraaf blijven de inkomsten van Randstad onder druk staan door de economische problemen in Zuid-Europa. Daarnaast neemt de druk op de marges toe in Nederland en Duitsland en is het de vraag of het herstel van de Amerikaanse economie aanhoudt. ING gaat er voorlopig vanuit dat Randstad in staat zal zijn dividend uit te keren over 2012. ,,Maar de foutenmarge is erg klein”, stelde hij in de Telegraaf. ,,Naast de risico’s voor de opbrengsten denken we dat Randstad een bovengemiddelde cash flow moet genereren in de tweede helft van 2012 om aan de veilige kant te blijven.”

Bron: Beurs.nl, 1 augustus 2012

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek