loading
views

FNV: iedereen na 1 jaar een vast contract

25 april 2011

De FNV vindt dat iedereen na een jaar werken bij een werkgever in principe recht moet krijgen op een vast contract.

Dit is één van de voorstellen die de FNV op 25 april inbrengt bij de hoorzitting van de Tweede Kamer over het verbeteren van de positie van mensen met tijdelijke contracten. De FNV-bonden gaan hun activiteiten opvoeren om de rechten van flexwerkers in cao’s en op de werkvloer te verbeteren en onzeker werk terug te dringen.

FNV-arbeidsvoorwaarden coördinator Catelene Passchier: “De hoeveelheid mensen met onzekere contracten, die niet weten of er morgen nog werk is en of ze hun rekeningen nog wel kunnen betalen, is echt schrikbarend aan het toenemen.”

Stop tweedeling arbeidsmarkt
“Wij vinden dat de groeiende tweedeling tussen vast en flex gekeerd moet worden. De ongelijke en oneerlijke behandeling van de groeiende groep flexwerkers op de arbeidsmarkt en in de sociale zekerheid vraagt om actie. Het dienstverband voor onbepaalde tijd, met een vast aantal uren waar je van kan leven, moet weer de norm worden”, aldus Passchier.

Prikkel werkgevers tot contracten voor onbepaalde tijd
Bedrijven die veel tijdelijke werknemers inschakelen moeten een heffing betalen via een hogere WW-premie. Dat is eerlijker, omdat iemand met een tijdelijke baan ook een groter risico loopt om werkloos te worden dan iemand met vast werk. Door de WW-premie te verhogen voor werkgevers met flexwerkers worden deze risico’s straks doorberekend aan de werkgever volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’. Dit zorgt voor een financiële prikkel voor werkgevers om eerder een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Pak afwenteling risico’s op werknemers aan
De FNV pleit in de hoorzitting ook voor het aanpakken van constructies waarmee werkgevers risico’s afwentelen op de werknemer. Zoals de zogenaamde ‘overeenkomsten van opdracht’ voor laaggeschoold werk of payrollen.

Passchier: “Werkgevers proberen hun verantwoordelijkheden over hun werknemers te ontlopen door gebruik te maken van payroll-bedrijven. Werknemers zijn echter de dupe hiervan. Zij ontvangen minder salaris, krijgen minder scholing, bouwen minder pensioen op en hebben nauwelijks ontslagbescherming. Wat ons betreft ben je of dienst bij het inlenende bedrijf of bij een uitzendbureau, meer smaken zijn er niet.”

Doorstroming flex naar vast werkt niet
In Nederland hebben nu zo’n twee miljoen werknemers, waaronder veel jongeren, geen vaste baan, maar werken als payroller, oproep- of uitzendkracht of als tijdelijke kracht. In de wet staat nu dat werknemers na drie jaar werken of drie tijdelijke contracten recht hebben op een vast contract. In de praktijk komt er van doorstroming naar een vast contract echter niet veel terecht.

Bron: FNV Bondgenoten, 25 april 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek