loading
views

Adecco krijgt ECABO erkenning

Logo Adecco

04 april 2012

Adecco krijgt een erkenning van ECABO waarin is vastgelegd dat elke locatie van Adecco een erkende stageplek is.

Dit betreft circa 150 vestigingen. Adecco is de tweede uitzendorganisatie van Nederland die deze algemene erkenning in de wacht sleept.

Kenniscentrum ECABO gaat zuinig om met erkenningen. In het verlengde van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) stelt ECABO hoge eisen aan de omgeving waar mbo-studenten in economisch/administratieve beroepen en ICT en veiligheid hun stage beleven. Er moet sprake zijn van een volwaardige werkplek en een concrete uitdaging, studenten moeten een minimaal aantal uren kunnen besteden aan hun stageopdracht en elk gewenst moment een beroep kunnen doen op een gekwalificeerde coach. Door hier streng op toe te zien, wil ECABO het aantal kwalitatieve leerplekken veilig stellen om daarmee de aansluiting van het beroepsonderwijs op het bedrijfsleven te optimaliseren.

Investeren in nieuwe generatie
Volgens René Verheul, Stagecoördinator bij Adecco, is het creëren van kwalitatieve stageplaatsen een succesvolle methode om de instroom van nieuw talent te bevorderen. Hij zegt: “ECABO vervult daarin namens de Nederlandse overheid een sleutelrol. De erkenning betekent voor ons een bevestiging van ons recruitment- en stagebeleid waarmee we serieus investeren in de nieuwe generatie.”

Bron: Adecco, 2 april 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek