loading
views

Mega-Polenhotel in kantoorkolos op de Binckhorst Den Haag

1 april 2012

Wethouder Marnix Norder (Volkshuisvesting) van Den Haag moet openheid van zaken geven over de plannen voor een mega-Polenhotel in een leegstaand kantoorpand op de Binckhorst in Den Haag.

Dat eist een meerderheid van de gemeenteraad volgens DossierDenHaag. De PvdA-bestuurder weigert te zeggen om welk gebouw het precies gaat.

Om illegale huisvesting van Oost-Europeanen te bestrijden, is de gemeente Den Haag al langer aan het kijken of leegstaande kantoorkolossen kunnen worden omgebouwd tot pension. Deze week kwam er schot in de zaak. Een plan van de Haagse ontwikkelaar Centacon om een kantoor in de Binckhorst om te bouwen is door het ministerie van Binnenlandse Zaken geselecteerd als een van de vijf experimentele nieuwe wooncomplexen voor gastarbeiders. Het gaat om een proef van ten minste twee jaar.

600 arbeidsmigranten
Als het concept van Centacon doorgaat kunnen er in het kantoor 600 arbeidsmigranten worden gehuisvest. Slaapkamers worden door twee personen gedeeld. Badkamers en keukens zullen door een hele wooneenheid worden gebruikt.

Bron: DossierDenHaag, 30 maart 2012

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek