loading
views

Winst Hays groeit 24 procent tweede helft 2011

 

27 februari 2012

Logo Hays; Recruiting Experts Worldwide

De Britse Recruiter Hays PLC zag de tweede helft van 2011 de winst voor belasting met maar liefst 24 procent stijgen tot ruim 60 miljoen pond. In Duitsland werd zelfs een groei van 31 procent gerealiseerd. Het resultaat in thuisland Verenigd Koninkrijk daalde met 6 procent.

Chief Executive Alistair Cox van HAYS PLC (de groep) schrijft de resultaten toe aan een toename van 27 procent in de internationale activiteiten. Daarnaast heeft HAYS geprofiteerd van groeisectoren als de IT, Engineering en de grondstoffenindustrie.

Markten gedifferentieerd
De financiële sector heeft last duidelijk last van de economische crisis, het vertrouwen is er laag, merkt Hays. In andere sectoren blijft de vraag echter hoog, zoals in de mijnbouwindustrie in Australië, en de IT- en technische sector (ingenieurs) in Duitsland. Met zulke sterk gedifferentieerde markten blijft de focus van Hays gericht op winstmaximalisatie en groei van het marktaandeel in de lastige sectoren, gecombineerd met verdere selectieve investeringen om groeikansen te realiseren, aldus Cox.

Direct na de bekendmaking van de halfjaarcijfers, steeg de koers van het aandeel Hays met bijna 8 procent.

Meer lezen

Halfjaarcijfers Hays: persbericht, presentatie en webcast.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek